Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus
  2. Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus
  3. Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Calvados
  4. Aardappels Griekse Stijl met kip
  5. Afrikaanse Eend
  6. Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier
  7. Burgoo
  8. Kraotach's Dragonballs
  9. Duivelse Kip
  10. Eendenborstfilét à la Kraotach met sperzieboontjes in paprikasaus
  11. Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus
  12. Eendenborstfilet met Abrikozensaus
  13. Eendenborstfilet met Abrikozensaus 2
  14. Eendenborstfilet met Cranberry-Portsaus
  15. Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
  16. Exotische Rijstschotel met kip
  17. Foe Yong Sjie met eiermie
  18. Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn
  19. Gebraden Lamsrollade met Portjus
  20. Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade
  21. Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje
  22. Griekse Kip
  23. Heraux Chili
  24. Hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus
  25. Hete Bamischotel
  26. Hete Rijstschotel
  27. Italiaanse Honingzoete Lamsrack
  28. Kerrielasagne
  29. Kerrienoedels met Roergebakken Groenten
  30. Kipfilet met Sinaasappelsaus
  31. Kip met Gouden Eieren
  32. Kip met Mozzarella
  33. Kip met Yoghurt en Tomatenpuree
  34. Kippenborst met Brandewijn en Kirsch
  35. Kippengoulash
  36. Kip Singapore
  37. Lamsfilet met Honing-tijmsaus en Aardappelgratin
  38. Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites
  39. Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus
  40. Lamsstoofpot met Aardappels
  41. Lamsvlees met Mosterd en Groenten
  42. Pasta Bolognese
  43. Pasta met Bellevue Kriek
  44. Pekingeend met lotus-blad pannekoekjes
  45. Pittige mosselen met thaise kruiden
  46. Pittige Rijstschotel met Prei, Ui en Gele Paprika
  47. Provençaalse Eendenborstfilet met Aardappelgratin en Geroosterde Groene Asperges met Rode Wijnsaus
  48. Ramen HCC
  49. Rijstschotel met paprika en sperziebonen
  50. Rundvlees met Rode Wijnsaus
  51. Satékip
  52. Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek

 

 

EngelsEENDENBORSTFILET MET SINAASAPPELSAUS

tekstbestand

Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus, samen met aardappelkroketjes, sperziebonen en partjes gesuikerde sinaasappel. Een hoofdgerecht van de Happy Chief Cook.

Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus, samen met aardappelkroketjes, sperziebonen en partjes gesuikerde sinaasappel.

Een hoofdgerecht van de Happy Chief Cook.

Aantal personen: 2.
Bereidingstijd: ± 40 minuten.

Ingrediënten:

400 gram eendenborstfilet,
3 sinaasappels,
50 gram kristalsuiker,
52,5 gram roomboter,
12,5 gram bloem,
zeezout,
4-seizoenenpeper,
300 gram sperziebonen,
16 aardappelkroketjes.

Bereiding:

Maak enkele sneetjes in het vel van de eendenborstfilet en bestrooi het met zeezout en 4-seizoenenpeper aan beide kanten.
Bruineer de eendenborstfilet even in de pan met 40 gram roomboter.
Plaats ze dan 15 minuten aan 200°C (hete lucht) of aan 220°C (elektrisch) in een voorverwarmde oven.

Pers 1 sinaasappel uit en schil een andere sinaasappel met een dunschiller zodat er geen wit in de schil zit.
Snijd de schil in fijne stukjes.
Schil ook de derde sinaasappel.
Haal ook het bittere wit van de twee sinaasappels zelf en snijd deze in partjes tussen de vliezen door.
Wentel de schijfjes in de kristalsuiker.

Laat 25 gram suiker karameliseren en blus dat met het sinaasappelsap.
Doe er ook de stukjes fijn gesneden schil en de jus van de eendenborstfilet erbij en laat dit een minuut of 2 koken.
Indien nodig kan je er nog water aan toevoegen en de sinaasappelsaus binden met een beurre manié (een koude roux, 12,5 gram bloem en 12,5 gram roomboter moeten volstaan).
Als je bindt met beurre manié, mag de sinaasappelsaus niet meer koken.

Frituur in de tussentijd de aardappelkroketjes, en kook de sperziebonen met wat zout.

Serveren:

Verwarm de borden voor.

Snijd de eendenfilets in de lengte in schijfjes en dien op met de sinaasappelschijfjes, de saus, aardappelkroketjes en sperziebonen.

Eet smakelijk.

Een gerecht van de Happy Chief Cook. Geplaatst op 26 Januari 2009.