Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus
  2. Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus
  3. Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Calvados
  4. Aardappels Griekse Stijl met kip
  5. Afrikaanse Eend
  6. Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier
  7. Burgoo
  8. Kraotach's Dragonballs
  9. Duivelse Kip
  10. Eendenborstfilét à la Kraotach met sperzieboontjes in paprikasaus
  11. Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus
  12. Eendenborstfilet met Abrikozensaus
  13. Eendenborstfilet met Abrikozensaus 2
  14. Eendenborstfilet met Cranberry-Portsaus
  15. Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
  16. Exotische Rijstschotel met kip
  17. Foe Yong Sjie met eiermie
  18. Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn
  19. Gebraden Lamsrollade met Portjus
  20. Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade
  21. Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje
  22. Griekse Kip
  23. Heraux Chili
  24. Hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus
  25. Hete Bamischotel
  26. Hete Rijstschotel
  27. Italiaanse Honingzoete Lamsrack
  28. Kerrielasagne
  29. Kerrienoedels met Roergebakken Groenten
  30. Kipfilet met Sinaasappelsaus
  31. Kip met Gouden Eieren
  32. Kip met Mozzarella
  33. Kip met Yoghurt en Tomatenpuree
  34. Kippenborst met Brandewijn en Kirsch
  35. Kippengoulash
  36. Kip Singapore
  37. Lamsfilet met Honing-tijmsaus en Aardappelgratin
  38. Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites
  39. Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus
  40. Lamsstoofpot met Aardappels
  41. Lamsvlees met Mosterd en Groenten
  42. Pasta Bolognese
  43. Pasta met Bellevue Kriek
  44. Pekingeend met lotus-blad pannekoekjes
  45. Pittige mosselen met thaise kruiden
  46. Pittige Rijstschotel met Prei, Ui en Gele Paprika
  47. Provençaalse Eendenborstfilet met Aardappelgratin en Geroosterde Groene Asperges met Rode Wijnsaus
  48. Ramen HCC
  49. Rijstschotel met paprika en sperziebonen
  50. Rundvlees met Rode Wijnsaus
  51. Satékip
  52. Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek

 

 

EXOTISCHE RIJSTSCHOTEL MET KIP

tekstbestand

Exotische rijstschotel met kip, gamba's, maïs, lente-uitjes, stervrucht, rozijnen, appel, uien en amandelschaafsel. Bereid door de Happy Chief Cook.

Exotische rijstschotel met kip, gamba's, maïs, lente-uitjes, stervrucht, rozijnen, appel, uien en amandelschaafsel.

Bereidingstijd: 1 uur en 40 minuten.
Aantal personen: 4 à 5.

Ingrediënten:

800 gram kipfilet,
185 gram gepelde rauwe grote garnalen (gamba's),
200 gram maïs,
2 lente-uitjes,
20 gram amandelschaafsel,
1 carambola (stervrucht),
2 blokjes kippenbouillon,
1 liter water,
30 gram witte rozijnen,
30 gram rozijnen,
300 gram rijst,
80 gram ongezouten roomboter,
2 Goudreinet appels,
2 uien (groot),
6 theelepels kerriepoeder,
3 eetlepels ketjap manis (Trademark A),
peper en zout.

Bereiding:

Snijd de kipfilet in kleine dunne reepjes, bestrooi het met een weinig zout en meng de ketjap manis erdoor.

Pel de uien en hak ze grof.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Stoof de uien en de appels samen met de kerrie aan in 40 gram roomboter.

Voeg de rijst en de rozijnen toe en giet de bouillon erbij.
Breng hem aan de kook, zet het deksel op de pan en laat alles 20 minuten pruttelen.

Snijd de carambole in schijfjes en bak ze samen met de maïs in de rest van de roomboter.

Schep ze uit de pan en bak de kip onder voortdurend roeren gaar in dezelfde pan.

Schep de kip, het sterfruit en de maïs op de rijst in een grote paëlla pan of een aardewerk schaal.
Leg de gamba's erop en zet alles nog 10 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.

Bestrooi vlak voor het opdienen met zeer dun gesneden lente-uitjes en amandelschaafsel.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 26 Mei 2012.