Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:
recepten in de keuken van de
Happy Chief Cook.

  1. Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus
  2. Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus
  3. Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Calvados
  4. Aardappels Griekse Stijl met kip
  5. Afrikaanse Eend
  6. Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier
  7. Burgoo
  8. Kraotach's Dragonballs
  9. Duivelse Kip
  10. Eendenborstfilét à la Kraotach met sperzieboontjes in paprikasaus
  11. Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus
  12. Eendenborstfilet met Abrikozensaus
  13. Eendenborstfilet met Abrikozensaus 2
  14. Eendenborstfilet met Cranberry-Portsaus
  15. Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
  16. Exotische Rijstschotel met kip
  17. Foe Yong Sjie met eiermie
  18. Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn
  19. Gebraden Lamsrollade met Portjus
  20. Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade
  21. Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje
  22. Griekse Kip
  23. Heraux Chili
  24. Hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus
  25. Hete Bamischotel
  26. Hete Rijstschotel
  27. Italiaanse Honingzoete Lamsrack
  28. Kerrielasagne
  29. Kerrienoedels met Roergebakken Groenten
  30. Kipfilet met Sinaasappelsaus
  31. Kip met Gouden Eieren
  32. Kip met Mozzarella
  33. Kip met Yoghurt en Tomatenpuree
  34. Kippenborst met Brandewijn en Kirsch
  35. Kippengoulash
  36. Kip Singapore
  37. Lamsfilet met Honing-tijmsaus en Aardappelgratin
  38. Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites
  39. Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus
  40. Lamsstoofpot met Aardappels
  41. Lamsvlees met Mosterd en Groenten
  42. Pasta Bolognese
  43. Pasta met Bellevue Kriek
  44. Pekingeend met lotus-blad pannekoekjes
  45. Pittige mosselen met thaise kruiden
  46. Pittige Rijstschotel met Prei, Ui en Gele Paprika
  47. Provençaalse Eendenborstfilet met Aardappelgratin en Geroosterde Groene Asperges met Rode Wijnsaus
  48. Ramen HCC
  49. Rijstschotel met paprika en sperziebonen
  50. Rundvlees met Rode Wijnsaus
  51. Satékip
  52. Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek

 

 

FOE YONG SJIE MET EIERMIE (EIERGERECHT MET KRAB)

tekstbestand

Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

200 à 250 gram krab uit blik uitgelekt,
6 à 7 eieren,
1,5 eetlepel lichte chinese sojasaus,
1,5 eetlepel donkere chinese sojasaus,
2 theelepels oestersaus of krabsaus uit fles,
1 mespuntje suiker,
2 theelepels sesamolie,
zout,
2 eetlepels arachideolie,
600 gram spinazie,
4 blokken eiermie.

Bereiding:

Verwijder het kraakbeen uit het krabvlees.
Haal dan met twee vorken het krabvlees zo veel mogelijk los.
Doe de eieren in een kom en roer ze los.
Voeg het krabvlees, 1 eetlepel lichte en 1 eetlepel donkere chinese sojasaus, de oester- of krabsaus, een mespuntje suiker, 1 theelepel sesamolie en wat zout toe.
Laat het mengsel een kwartiertje staan.

Maak de spinazie schoon, was het in ruimwater en laat het even uitlekken.
Verwijder eventueel de al te dikke stelen.
Breng enkele liters water aan de kook.
Voeg de spinazie in één keer toe en wacht totdat het water opnieuw aan de kook komt.
Schep onmiddelijk hierna de spinazie uit de pan.
Leg de spinazie in een vergiet en spoel een royale hoeveelheid koud water erover waardoor de spinazie volkomen wordt afgekoeld.
Laat de spinazie hierna goed uitlekken.

Verhit de arachideolie in een wok of wadjan en draai de pan rond zodat de wanden ook met de olie wordt bedekt.
Klop het eiermengsel even op of roer het slechts los.
Schenk de helft ervan in de wok of wadjan.
Laat het stollen en licht het dan met een spatel of pannekoekmes op en schenk de rest van het mengsel onder de reeds gestolde massa.
Neem onmiddelijk hierna de wok of wadjan van de warmtebron.
Wacht één minuut tot alles is gestold.
Schuif het gerecht daarna op een voorverwarmd bord en dek het af met een tweede voorverwarmd bord.

Plaats de wok of wadjan opnieuw boven de warmtebron en doe de spinazie erin.
Doe ook de resterende sojasausen erbij.
Laat alles onder voortdurend omscheppen warm worden.
Voeg de resterende sesamolie toe en warm alles nog één minuut door.

Verdeel de spinazie als bedjes over vier voorverwarmde borden.
Snijdt de omelet in ruiten van vijf centimeter en verdeel deze over de borden.
Dien alles zo warm mogelijk op.

Serveertip:

Geef hierbij gekookte en daarna in een beetje olie gebakken eiermie.

Eet smakelijk!