Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus
  2. Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus
  3. Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Calvados
  4. Aardappels Griekse Stijl met kip
  5. Afrikaanse Eend
  6. Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier
  7. Burgoo
  8. Kraotach's Dragonballs
  9. Duivelse Kip
  10. Eendenborstfilét à la Kraotach met sperzieboontjes in paprikasaus
  11. Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus
  12. Eendenborstfilet met Abrikozensaus
  13. Eendenborstfilet met Abrikozensaus 2
  14. Eendenborstfilet met Cranberry-Portsaus
  15. Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
  16. Exotische Rijstschotel met kip
  17. Foe Yong Sjie met eiermie
  18. Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn
  19. Gebraden Lamsrollade met Portjus
  20. Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade
  21. Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje
  22. Griekse Kip
  23. Heraux Chili
  24. Hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus
  25. Hete Bamischotel
  26. Hete Rijstschotel
  27. Italiaanse Honingzoete Lamsrack
  28. Kerrielasagne
  29. Kerrienoedels met Roergebakken Groenten
  30. Kipfilet met Sinaasappelsaus
  31. Kip met Gouden Eieren
  32. Kip met Mozzarella
  33. Kip met Yoghurt en Tomatenpuree
  34. Kippenborst met Brandewijn en Kirsch
  35. Kippengoulash
  36. Kip Singapore
  37. Lamsfilet met Honing-tijmsaus en Aardappelgratin
  38. Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites
  39. Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus
  40. Lamsstoofpot met Aardappels
  41. Lamsvlees met Mosterd en Groenten
  42. Pasta Bolognese
  43. Pasta met Bellevue Kriek
  44. Pekingeend met lotus-blad pannekoekjes
  45. Pittige mosselen met thaise kruiden
  46. Pittige Rijstschotel met Prei, Ui en Gele Paprika
  47. Provençaalse Eendenborstfilet met Aardappelgratin en Geroosterde Groene Asperges met Rode Wijnsaus
  48. Ramen HCC
  49. Rijstschotel met paprika en sperziebonen
  50. Rundvlees met Rode Wijnsaus
  51. Satékip
  52. Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek

 

 

GEBRADEN KALKOENFILET MET TIJM EN ROZEMARIJN

tekstbestand

Gebraden Kalkoenfilet met tijm en rozemarijn geserveerd met cranberry compote, bereid door de Happy Chief Cook.

De kalkoenfilet is nog een beetje sappig, garingstijd in de oven zou nog met een 15 minuten verminderd kunnen worden om het nog sappiger te krijgen maar dan zouden de wortels te hard worden.
Doe met het serveren een flinke eetlepel cranberry compote op het vlees.
Dit is een zeer smakelijke combinatie.
Het is een eenvoudig gerecht om te bereiden.

Bereidingstijd: 3 uur.
Aantal personen: 4 à 5.

Ingrediënten:

2 eetlepels olijfolie,
1 bolletje solo clove knoflook,
1 eetlepel verse rozemarijn (fijngehakt),
1 theelepel verse tijm ( fijngehakt),
1 kalkoenfilet (afgespoeld en drooggedept) (= 1 kilogram ongeveer),
1 grote winterwortel (geschild en in stukken),
2 stengels bleekselderij (in kleine hoefijzertjes gesneden),
1 ui (grof gehakt),
1 eetlepel bloem,
0,1 liter water,
1 blokje kippenbouillon,
4-seizoenenpeper naar smaak.

Als de kalkoenfilet bevroren is, een dag van tevoren uit de vriezer halen.
Bereid de kalkoenfilet pas, als deze helemaal op kamertemperatuur gekomen is.

Voorbereiding:

Hak de solo clove knoflook fijn.

Strip de rozemarijnblaadjes van de takjes en hak de rozemarijnblaadjes fijn.

Strip de tijm van de takjes en hak de tijm fijn.

Schil de winterwortel, vervolgens in de lengte doorsnijden en hak de winterwortel in kleine stukken (ongeveer 1,5 centimeter dik).

Hak de stengels bleekselderij in kleine stukjes.

Hak de ui grof.

Verhit het water en verkruimel het kippenbouillon blokje.
Zodra alles opgelost is het vuur uitzetten en af laten koelen.

Bereiding:

Verwarm de hete lucht-oven voor op 160 graden Celsius.

Verhit de olijfolie in een pan.

Voeg de knoflook, rozemarijn en tijm toe en bak het een paar minuten maar laat de knoflook niet bruin worden.

Laat de olie afkoelen en wrijf het kruidenmengsel vervolgens op de kalkoenfilet.

Leg de wortelen , selderij en uien in de bodem van een ovenschaal.

Leg de kalkoenfilet op de groenten in de ovenschaal.

Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en bak de kalkoenfilet 2 uur.

Plaats de ovenschaal met de kalkoenfilet op een snijplank en dek losjes af met folie.
Laat het rusten voor ongeveer 30 minuten.

Meng de bloem, kippenbouillon, peper en 2 eetlepels van het braadvet van de kalkoenfilet in een pan en laat sudderen tot het indikt.

Schenk de helft van de saus over de kalkoenfilet.
Draai de kalkoenfilet om en schenk de rest van de saus erover.

Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn, bereid door de Happy Chief Cook.

De gebraden kalkoenfilet met tijm en rozemarijn is net overgoten met de saus.

Het gerecht kan nu geserveerd worden.

Serveertip:

Serveer de kalkoenfilet met cranberry compote, bloemkool-broccoligratin, zoete aardappel casserole en sla.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 7 Mei 2011.

Bron: Kevin uit Toronto (smulweb.nl)