Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus
  2. Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus
  3. Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Calvados
  4. Aardappels Griekse Stijl met kip
  5. Afrikaanse Eend
  6. Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier
  7. Burgoo
  8. Kraotach's Dragonballs
  9. Duivelse Kip
  10. Eendenborstfilét à la Kraotach met sperzieboontjes in paprikasaus
  11. Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus
  12. Eendenborstfilet met Abrikozensaus
  13. Eendenborstfilet met Abrikozensaus 2
  14. Eendenborstfilet met Cranberry-Portsaus
  15. Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
  16. Exotische Rijstschotel met kip
  17. Foe Yong Sjie met eiermie
  18. Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn
  19. Gebraden Lamsrollade met Portjus
  20. Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade
  21. Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje
  22. Griekse Kip
  23. Heraux Chili
  24. Hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus
  25. Hete Bamischotel
  26. Hete Rijstschotel
  27. Italiaanse Honingzoete Lamsrack
  28. Kerrielasagne
  29. Kerrienoedels met Roergebakken Groenten
  30. Kipfilet met Sinaasappelsaus
  31. Kip met Gouden Eieren
  32. Kip met Mozzarella
  33. Kip met Yoghurt en Tomatenpuree
  34. Kippenborst met Brandewijn en Kirsch
  35. Kippengoulash
  36. Kip Singapore
  37. Lamsfilet met Honing-tijmsaus en Aardappelgratin
  38. Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites
  39. Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus
  40. Lamsstoofpot met Aardappels
  41. Lamsvlees met Mosterd en Groenten
  42. Pasta Bolognese
  43. Pasta met Bellevue Kriek
  44. Pekingeend met lotus-blad pannekoekjes
  45. Pittige mosselen met thaise kruiden
  46. Pittige Rijstschotel met Prei, Ui en Gele Paprika
  47. Provençaalse Eendenborstfilet met Aardappelgratin en Geroosterde Groene Asperges met Rode Wijnsaus
  48. Ramen HCC
  49. Rijstschotel met paprika en sperziebonen
  50. Rundvlees met Rode Wijnsaus
  51. Satékip
  52. Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek

 

 

GEBRADEN LAMSROLLADE MET PORTJUS

tekstbestand

Gebraden Lamsrollade met Portjus, geserveerd met peultjes, gefrituurde bloemkool en krielaardappelen. Een hoofdgerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Lamsrollade met krielaardappelen, gefrituurde bloemkool en peultjes in een lichte portjus.

Reken op een halve bloemkool voor 2 personen, en 400 à 500 gram krielaardappelen.

Bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

500 gram lamsrollade,
4-seizoenen peper,
zout,
20 gram roomboter,
1 eetlepel olijfolie,
1 ui, in partjes,
1 solo clove knoflook, gesnipperd,
0,1 liter rode port,
0,2 liter groentebouillon (van een halve tablet),
1 volle eetlepel abrikozenjam,
200 gram peultjes.

Als de lamsrollade bevroren is, een dag van tevoren uit de vriezer halen.
Bereid de lamsrollade pas, als deze helemaal op kamertemperatuur gekomen is.

Voorbereiding:

Snij de ui in partjes.
Snipper de knoflook.
Maak de peultjes schoon.

Bereiding:

Spoel de lamsrollade af en dep het droog met keukenpapier.

Wrijf de lamsrollade in met 4-seizoenen peper en zout.

Verhit de roomboter met de olie in een braadpan en braad de rollade rondom aan.

Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze al omscheppend mee totdat ze goudgeel van kleur beginnen te worden.

Schenk de port en de groentebouillon langs de rand van de pan bij het bakvet en breng alles aan de kook.

Roer de jam erdoor en laat de rollade met de deksel schuin op de pan in ongeveer 60 minuten gaar sudderen op het kleinste vuur.
Draai de lamsrollade regelmatig een beetje om.

Let op dat er niet teveel vocht verdampt, mocht dit wel gebeuren voeg dan een scheutje heet water toe en roer alles goed door elkaar.

Voeg de laatste 15 minuten de peultjes toe aan het gerecht en roer alles goed om.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 3 Juli 2011.

Bron: sandstorms-kookboek.nl