Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus
  2. Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus
  3. Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Calvados
  4. Aardappels Griekse Stijl met kip
  5. Afrikaanse Eend
  6. Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier
  7. Burgoo
  8. Kraotach's Dragonballs
  9. Duivelse Kip
  10. Eendenborstfilét à la Kraotach met sperzieboontjes in paprikasaus
  11. Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus
  12. Eendenborstfilet met Abrikozensaus
  13. Eendenborstfilet met Abrikozensaus 2
  14. Eendenborstfilet met Cranberry-Portsaus
  15. Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
  16. Exotische Rijstschotel met kip
  17. Foe Yong Sjie met eiermie
  18. Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn
  19. Gebraden Lamsrollade met Portjus
  20. Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade
  21. Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje
  22. Griekse Kip
  23. Heraux Chili
  24. Hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus
  25. Hete Bamischotel
  26. Hete Rijstschotel
  27. Italiaanse Honingzoete Lamsrack
  28. Kerrielasagne
  29. Kerrienoedels met Roergebakken Groenten
  30. Kipfilet met Sinaasappelsaus
  31. Kip met Gouden Eieren
  32. Kip met Mozzarella
  33. Kip met Yoghurt en Tomatenpuree
  34. Kippenborst met Brandewijn en Kirsch
  35. Kippengoulash
  36. Kip Singapore
  37. Lamsfilet met Honing-tijmsaus en Aardappelgratin
  38. Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites
  39. Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus
  40. Lamsstoofpot met Aardappels
  41. Lamsvlees met Mosterd en Groenten
  42. Pasta Bolognese
  43. Pasta met Bellevue Kriek
  44. Pekingeend met lotus-blad pannekoekjes
  45. Pittige mosselen met thaise kruiden
  46. Pittige Rijstschotel met Prei, Ui en Gele Paprika
  47. Provençaalse Eendenborstfilet met Aardappelgratin en Geroosterde Groene Asperges met Rode Wijnsaus
  48. Ramen HCC
  49. Rijstschotel met paprika en sperziebonen
  50. Rundvlees met Rode Wijnsaus
  51. Satékip
  52. Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek

 

 

GEROOSTERDE VARKENSHAASJES IN WALNOTEN MARINADE

tekstbestand

Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade geserveerd met exquisa aardappelen gekookt in de schil, worteltjes en enkele qumquats.

Geroosterde varkenshaasjes in walnoten marinade geserveerd met gekookte exquisa aardappelen, worteltjes en qumquats.

Bereidingstijd: 30 minuten plus 8 uur marineren.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

1 varkenshaasje van 400 gram,
2 theelepels Franse mosterd,
0,25 theelepel zout,
5 à 6 zwarte peperkorrels,
2 theelepels walnotenolie,
4 eetlepels olijfolie.

Bereiding:

Snijd het varkenshaasje in mooie plakjes.
Leg de lapjes varkenshaas in een ondiepe schaal.

Plet de zwarte peperkorrels en meng ze met alle overige ingrediënten in een kleine mengkom.
Giet dit mengsel over de lapjes varkenshaas, zorg ervoor dat alle kanten van het vlees besmeerd raakt met de walnoten marinade.
Dek de schaal af en laat het miniimaal 8 uur marineren in de koelkast.

Rooster de lapjes gemarineerde varkenshaas gedurende 20 à 25 minuten op 160 graden Celsius op het hoogste niveau in de oven.
Bestrijk ze regelmatig met de walnoten marinade.

Serveer het onmiddelijk nadat u het voor een laatste keer bestreken heeft met de walnoten marinade.

Tip:

In de zomer kunt u dit gerecht ook op de barbecue bereiden.
De rook van het houtskool geeft er een iets andere smaak aan.

Garneringstip:

U kunt de aardappelen bestrooien met een beetje fijngehakte peterselie.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 16 Januari 2011.