Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus
  2. Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus
  3. Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Calvados
  4. Aardappels Griekse Stijl met kip
  5. Afrikaanse Eend
  6. Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier
  7. Burgoo
  8. Kraotach's Dragonballs
  9. Duivelse Kip
  10. Eendenborstfilét à la Kraotach met sperzieboontjes in paprikasaus
  11. Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus
  12. Eendenborstfilet met Abrikozensaus
  13. Eendenborstfilet met Abrikozensaus 2
  14. Eendenborstfilet met Cranberry-Portsaus
  15. Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
  16. Exotische Rijstschotel met kip
  17. Foe Yong Sjie met eiermie
  18. Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn
  19. Gebraden Lamsrollade met Portjus
  20. Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade
  21. Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje
  22. Griekse Kip
  23. Heraux Chili
  24. Hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus
  25. Hete Bamischotel
  26. Hete Rijstschotel
  27. Italiaanse Honingzoete Lamsrack
  28. Kerrielasagne
  29. Kerrienoedels met Roergebakken Groenten
  30. Kipfilet met Sinaasappelsaus
  31. Kip met Gouden Eieren
  32. Kip met Mozzarella
  33. Kip met Yoghurt en Tomatenpuree
  34. Kippenborst met Brandewijn en Kirsch
  35. Kippengoulash
  36. Kip Singapore
  37. Lamsfilet met Honing-tijmsaus en Aardappelgratin
  38. Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites
  39. Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus
  40. Lamsstoofpot met Aardappels
  41. Lamsvlees met Mosterd en Groenten
  42. Pasta Bolognese
  43. Pasta met Bellevue Kriek
  44. Pekingeend met lotus-blad pannekoekjes
  45. Pittige mosselen met thaise kruiden
  46. Pittige Rijstschotel met Prei, Ui en Gele Paprika
  47. Provençaalse Eendenborstfilet met Aardappelgratin en Geroosterde Groene Asperges met Rode Wijnsaus
  48. Ramen HCC
  49. Rijstschotel met paprika en sperziebonen
  50. Rundvlees met Rode Wijnsaus
  51. Satékip
  52. Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek

 

 

KRAOTACH'S GEVULDE EENDENBORSTFILÉT MET EEN ITALIAANS TINTJE

tekstbestand

Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje foto

bereidingstijd: ongeveer 1 uur en 20 minuten plus ongeveer 3 uur marineertijd.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

1 eendenborstfilét à 450 gram (poelier),
125 gr gekruid kippengehakt (poelier),
zout (Jozo),
fijngemalen 4-seizoenenpeper,
half potje gehakte knoflook (Go-Tan),
6 tasty Tom tomaten (gevierendeeld),
125 gr Romaantjes (mini Romatomaten),
40 gr zongedroogde tomaten (Saggi Ortaggi),
1 gegrilde paprika (Merza),
3 eetlepels olijfolie,
1 à 2 eetlepels kristalbloem,
0,5 eetlepel sambal badjak (Koningsvogel),
ongeveer 0,5 kopje water,
2 blokken woknoedels (Conimex),
250 gr kippenlevertjes,
1 zakje satésaus (Amoy Wok express).

Bereiding:

Snijd de eendenborstfilét in de lengte zo diep en breed mogelijk in waarbij de opening zo klein mogelijk gehouden wordt.
Vul dit vervolgens met het gekruide kippengehakt.
Steek de opening dicht met cocktail- of satéprikkers.
Smeer de eendenborstfilét in met de gehakte knoflook en peper & zout hem. Wikkel het vervolgens in Aluminiumfolie en laat het minimaal 3 uur rusten op kamertemperatuur.
Vervolgens de olijfolie in de pan, de pan goed verhitten tot er een blauwe walm ervan af komt. Leg de eendenborstfilét er voorzichtig in op de huidkant en schroei de huid in ongeveer 1 minuut dicht.

Daarna het vuur op een kleine vlam zetten en 15 minuten laten sudderen. Wel regelmatig door de pan heen schuiven. Vervolgens de eendenborstfilét omdraaien op de vleeskant en weer 20 minuten laten sudderen. Hierna de eendenborstfilét weer op de huidkant draaien.
Voeg er de gesneden champignons, de tasty Tom tomaten, de fijngehakte zongedroogde tomaten, de klein gesneden gegrilde paprika en de gehalveerde Romaatjes erbij.
Laat het geheel nog 30 minuten pruttelen op een klein vuur, regelmatig roeren.

Haal de eendenborstfilét uit de pan, haal er de prikkers uit en snijdt het in de lengte doormidden.
Leg het terug in de pan op de gesneden kant en laat het nog vijf minuten sudderen.
Bak in de tussentijd de kippenlevertjes met wat zout en voeg er daarna het zakje satésaus toe.
Maak ook in deze tussentijd de woknoedels volgens gebruiksaanwijzing klaar.

Leg de eendenborstfilét op voorverwarmde borden en bindt de saus met het kristalbloem en vervolgens een half kopje water toevoegen en op een hoog vuur blijven roeren tot de saus voldoende gebonden is. Voeg er nog een halve eetlepel sambal badjak toe voor een beetje pittige smaak.
Roer er vervolgens de woknoedels erdoorheen en verdeelt het over de borden. Leg aan de andere kant van het bord de gebakken kippenlevertjes met satésaus.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook.