Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus
  2. Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus
  3. Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Calvados
  4. Aardappels Griekse Stijl met kip
  5. Afrikaanse Eend
  6. Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier
  7. Burgoo
  8. Kraotach's Dragonballs
  9. Duivelse Kip
  10. Eendenborstfilét à la Kraotach met sperzieboontjes in paprikasaus
  11. Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus
  12. Eendenborstfilet met Abrikozensaus
  13. Eendenborstfilet met Abrikozensaus 2
  14. Eendenborstfilet met Cranberry-Portsaus
  15. Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
  16. Exotische Rijstschotel met kip
  17. Foe Yong Sjie met eiermie
  18. Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn
  19. Gebraden Lamsrollade met Portjus
  20. Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade
  21. Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje
  22. Griekse Kip
  23. Heraux Chili
  24. Hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus
  25. Hete Bamischotel
  26. Hete Rijstschotel
  27. Italiaanse Honingzoete Lamsrack
  28. Kerrielasagne
  29. Kerrienoedels met Roergebakken Groenten
  30. Kipfilet met Sinaasappelsaus
  31. Kip met Gouden Eieren
  32. Kip met Mozzarella
  33. Kip met Yoghurt en Tomatenpuree
  34. Kippenborst met Brandewijn en Kirsch
  35. Kippengoulash
  36. Kip Singapore
  37. Lamsfilet met Honing-tijmsaus en Aardappelgratin
  38. Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites
  39. Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus
  40. Lamsstoofpot met Aardappels
  41. Lamsvlees met Mosterd en Groenten
  42. Pasta Bolognese
  43. Pasta met Bellevue Kriek
  44. Pekingeend met lotus-blad pannekoekjes
  45. Pittige mosselen met thaise kruiden
  46. Pittige Rijstschotel met Prei, Ui en Gele Paprika
  47. Provençaalse Eendenborstfilet met Aardappelgratin en Geroosterde Groene Asperges met Rode Wijnsaus
  48. Ramen HCC
  49. Rijstschotel met paprika en sperziebonen
  50. Rundvlees met Rode Wijnsaus
  51. Satékip
  52. Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek

 

 

GRIEKSE KIP

tekstbestand

Griekse Kip met gefrituurde krielaardappeltjes en een Griekse salade. Een gegratineerde kipschotel met uien, abrikozen en fetakaas. Zacht romig en zoet van smaak. Bereid door de Happy Chief Cook.

Op de foto Griekse Kip met gefrituurde krielaardappeltjes en een Griekse salade.

De Griekse Kip is romig en zoet van smaak.

Bereidingstijd: 65 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

500 gram kipfilet (in blokjes),
125 gram spekblokjes,
witte peper,
0,5 eetlepel verse tijm,
1 eetlepel honing,
1 sinaasappel uitgeperst,
350 gram abrikozen uit blik,
125 milliliter abrikozensap van blik,
2 kleine uien grof gesneden,
1 teentje knoflook ragfijn gehakt,
85 gram bloem,
50 gram ongezouten roomboter,
200 gram Fetakaas (in kleine blokjes),
5 eetlepels olijfolie,
0,5 water.

Bereiding:

Spoel de kipfilet af en dep het droog met keukenpapier.

Snij de kipfilet in blokjes van 2,5 centimeter.

Hak de tijm fijn.

Kruidt de kipfilét met de witte peper en de tijm.

Bak de spekblokjes en de gekruide kipfilet met de honing in de olijfolie tot deze mooi bruin geworden zijn en het vocht verdampt is.

Verwarm de hete luchtoven op 190 graden Celsius.

Voeg het sinaasappelsap, abrikozensap, de uien en de knoflook toe en laat het mengsel ongeveer 15 minuten pruttelen zonder deksel op de pan.

Voeg daarna de abrikozen toe.

Verhit de roomboter in een pan en roer de bloem erdoor.
Bak de bloem een minuut of 2 op laag vuur onder voortdurend roeren.
Giet langzaam het water erbij en blijf roeren totdat er een gladde roux ontstaan is.

Meng de Fetakaas door de roux heen.

Doe het kipmengsel in een vuurvaste schaal en bedek het met de fetakaas-roux.

Laat het geheel gedurende 15 à 20 minuten goed doorverwarmen in de hete luchtoven, zodat hij gegratineerd wordt.

Serveertip:

Lekker met gebakken aardappelen en een frisse salade.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 9 Juli 2011.