Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus
  2. Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus
  3. Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Calvados
  4. Aardappels Griekse Stijl met kip
  5. Afrikaanse Eend
  6. Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier
  7. Burgoo
  8. Kraotach's Dragonballs
  9. Duivelse Kip
  10. Eendenborstfilét à la Kraotach met sperzieboontjes in paprikasaus
  11. Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus
  12. Eendenborstfilet met Abrikozensaus
  13. Eendenborstfilet met Abrikozensaus 2
  14. Eendenborstfilet met Cranberry-Portsaus
  15. Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
  16. Exotische Rijstschotel met kip
  17. Foe Yong Sjie met eiermie
  18. Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn
  19. Gebraden Lamsrollade met Portjus
  20. Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade
  21. Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje
  22. Griekse Kip
  23. Heraux Chili
  24. Hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus
  25. Hete Bamischotel
  26. Hete Rijstschotel
  27. Italiaanse Honingzoete Lamsrack
  28. Kerrielasagne
  29. Kerrienoedels met Roergebakken Groenten
  30. Kipfilet met Sinaasappelsaus
  31. Kip met Gouden Eieren
  32. Kip met Mozzarella
  33. Kip met Yoghurt en Tomatenpuree
  34. Kippenborst met Brandewijn en Kirsch
  35. Kippengoulash
  36. Kip Singapore
  37. Lamsfilet met Honing-tijmsaus en Aardappelgratin
  38. Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites
  39. Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus
  40. Lamsstoofpot met Aardappels
  41. Lamsvlees met Mosterd en Groenten
  42. Pasta Bolognese
  43. Pasta met Bellevue Kriek
  44. Pekingeend met lotus-blad pannekoekjes
  45. Pittige mosselen met thaise kruiden
  46. Pittige Rijstschotel met Prei, Ui en Gele Paprika
  47. Provençaalse Eendenborstfilet met Aardappelgratin en Geroosterde Groene Asperges met Rode Wijnsaus
  48. Ramen HCC
  49. Rijstschotel met paprika en sperziebonen
  50. Rundvlees met Rode Wijnsaus
  51. Satékip
  52. Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek

 

 

HERTENBIEFSTUK MET PADDESTOELEN ROOMSAUS

tekstbestand

Een heerlijk malse hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus, geserveerd met aardappelen en groente. Een orgineel hoofdgerecht van de Happy Chief Cook.

Een heerlijk hertenbiefstukje die lekker mals is samen met gekookte aardappelen in de schil en sperzieboontjes, doperwtjes,worteltjes gekruid met peterselie en knoflook.

Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: ongeveer 35 - 40 minuten.

Ingrediënten:

50 gram oesterzwammen,
50 gram kastanjechampignons,
2 sjalotjes,
roomboter,
4 hertenbiefstukjes,
4 à 6 eetlepels wildfond,
4 à 6 eetlepels slagroom (Zaanse Hoeve),
mosterd (Dijon),
zout,
4-seizoenen peper.

Overige Ingrediënten:

500 gram iets kruimelige grote aardappelen,
400 gram sperziebonen,
200 gram doperwtjes,
200 gram worteltjes,
2 eetlepels gehakte peterselie,
1 teentje fijngehakte knoflook,
zout,
4-seizoenen peper,
1 eetlepel zonnebloemolie,
1 klontje roomboter,
water.

Bereiding:

Maak de paddestoelen schoon en hak ze in kleine stukjes.
Pel en snipper de sjalotjes.

Verhit een klontje boter in de pan en bak de hertenbiefstukjes in 1,5 à 2 minuten aan iedere kant bruin en rosé.
Neem ze uit de pan.

Voeg de sjalotjes en paddestoelen toe en bak ze 2 à 3 minuten.
Giet al roerend langzaam de wildfond en slagroom in de pan.
Breng de roomsaus op smaak met mosterd, zout en 4-seizoenen peper.

Leg de biefstuk even terug in de pan, lepel wat roomsaus erover en schep het op het bord.

Tip:

Heerlijk samen met aardappels die in de schil gekookt zijn.

De sperziebonen zijn eerst gekookt met een beetje zout in 10 minuten tijd.
Hierna worden ze apart gelegd.

Peterselie wordt fijngehakt totdat men een hoeveelheid heeft van 2 eetlepels.
1 teentje knoflook fijnhakken en samen met de peterselie en 1 eetlepel zonnebloemolie vermengen.

Voeg bij de sperziebonen gare doperwtjes en worteltjes.
Meng vervolgens het peterseliemengsel erdoorheen.
Kruid het met zout en 4-seizoenen peper.

Meng de aardappelen door de groenten heen, en leg er een klontje roomboter bovenop.
Sluit het deksel van de pan en zet deze op een klein vuurtje.
Als de boter zacht geworden is even alles voorzichtig door elkaar halen.

Laat het geheel ongeveer 10 minuten zo staan totdat het vlees en de saus klaar zijn.

Zodra de roomsaus klaar is, de aardappelen en de groente op een voorverwarmd bord leggen en het vlees ernaast.
Giet vervolgens wat saus naast het vlees op het bord.

Het gerecht is klaar om te serveren.

Eet smakelijk!

Een origineel gerecht van de Happy Chief Cook, geplaatst op 22 December 2008.