Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus
  2. Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus
  3. Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Calvados
  4. Aardappels Griekse Stijl met kip
  5. Afrikaanse Eend
  6. Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier
  7. Burgoo
  8. Kraotach's Dragonballs
  9. Duivelse Kip
  10. Eendenborstfilét à la Kraotach met sperzieboontjes in paprikasaus
  11. Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus
  12. Eendenborstfilet met Abrikozensaus
  13. Eendenborstfilet met Abrikozensaus 2
  14. Eendenborstfilet met Cranberry-Portsaus
  15. Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
  16. Exotische Rijstschotel met kip
  17. Foe Yong Sjie met eiermie
  18. Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn
  19. Gebraden Lamsrollade met Portjus
  20. Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade
  21. Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje
  22. Griekse Kip
  23. Heraux Chili
  24. Hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus
  25. Hete Bamischotel
  26. Hete Rijstschotel
  27. Italiaanse Honingzoete Lamsrack
  28. Kerrielasagne
  29. Kerrienoedels met Roergebakken Groenten
  30. Kipfilet met Sinaasappelsaus
  31. Kip met Gouden Eieren
  32. Kip met Mozzarella
  33. Kip met Yoghurt en Tomatenpuree
  34. Kippenborst met Brandewijn en Kirsch
  35. Kippengoulash
  36. Kip Singapore
  37. Lamsfilet met Honing-tijmsaus en Aardappelgratin
  38. Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites
  39. Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus
  40. Lamsstoofpot met Aardappels
  41. Lamsvlees met Mosterd en Groenten
  42. Pasta Bolognese
  43. Pasta met Bellevue Kriek
  44. Pekingeend met lotus-blad pannekoekjes
  45. Pittige mosselen met thaise kruiden
  46. Pittige Rijstschotel met Prei, Ui en Gele Paprika
  47. Provençaalse Eendenborstfilet met Aardappelgratin en Geroosterde Groene Asperges met Rode Wijnsaus
  48. Ramen HCC
  49. Rijstschotel met paprika en sperziebonen
  50. Rundvlees met Rode Wijnsaus
  51. Satékip
  52. Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek

 

 

HETE RIJSTSCHOTEL

tekstbestand

Een zeer pittige maar zoete rijstschotel met reepjes hamlap, ui, rode paprika, peultjes, gember en Madame Jeanette. Bereid door de Happy Chief Cook.

Een zeer pittige maar zoete rijstschotel met reepjes hamlap, ui, rode paprika, peultjes, gember en Madame Jeanette.

In plaats van vlees van varken, kunt u ook gebruik maken van vlees van kip, rund of lam.

Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

1 hamlap van ongeveer 225 gram,
1 kopje rijst,
water,
1 kwart rode paprika,
100 gram peultjes,
1 harde ui,
0,5 rode Madame Jeanette * (Surinaamse peper),
2 eetlepels arachideolie,
1 eetlepel ketjap manis (Trade Mark),
2 eetlepels gembersiroop,
2 bolletjes gember op siroop,
1 bol knoflook solo clove,
1 blokje kippenbouillon,
1 eetlepel maïzena,
zout,
4-seizoenen peper (naar smaak).

Madame Jeanette, Surinaamse peper.* Madame Jeanette (foto rechts) is een hete Surinaamse chilipeper-cultivar, die evenals de Mexicaanse habanero tot de soort Capsicum chinense behoort. De vruchten zijn beter van vorm en wat langer dan die van de habanero. De rijpe vruchten zijn rood-geel en ongeveer even scherp als die van de oranje habanero (150.000 - 325.000 Scoville-eenheden).

(bron Wikipedia)

Voorbereiding:

Kook de rijst in 1,25 kopje water met wat zout en 1 eetlepel arachideolie met het deksel op de pan gedurende 10 minuten, en laat het daarna van het vuur af staan gedurende 10 minuten met het deksel op de pan.

Maak in de tussentijd de peultjes schoon (puntjes eraf en nerf verwijderd).

Snij de rode paprika in kleine reepjes.

Snipper de ui fijn.

Snij het bolletje knoflook solo clove doormidden en daarna in dunne plakjes.

Snij de gemberbolletjes in dunne plakjes.

Snij de halve rode Madame Jeanette fijn.

Snij de hamlap in kleine dunne reepjes.

Bereiding:

Verhit de arachideolie in een wok(pan).

Roerbak het vlees totdat alles compleet verkleurd is.

Voeg daarna alle gesneden groenten toe en roerbak het gedurende 1 minuut.

Verkruimel het blokje kippenbouillon en voeg deze toe.

Giet 1 kopje water erover en breng het geheel aan de kook.

Voeg de gembersiroop en de ketjap manis toe.

Laat het geheel 5 minuten op matig vuur sudderen.

Voeg daarna de maïzena vermengt met 2 eetlepels water toe en breng het geheel aan de kook.

Zodra de saus gebonden is de rijst toevoegen en alles goed met elkaar mengen.
Breng het op smaak met wat 4-seizoenen peper.

Het gerecht is klaar om te serveren.

Eet smakelijk!

Een origineel gerecht van de Happy Chief Cook, geplaatst op 10 December 2010.