Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus
  2. Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus
  3. Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Calvados
  4. Aardappels Griekse Stijl met kip
  5. Afrikaanse Eend
  6. Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier
  7. Burgoo
  8. Kraotach's Dragonballs
  9. Duivelse Kip
  10. Eendenborstfilét à la Kraotach met sperzieboontjes in paprikasaus
  11. Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus
  12. Eendenborstfilet met Abrikozensaus
  13. Eendenborstfilet met Abrikozensaus 2
  14. Eendenborstfilet met Cranberry-Portsaus
  15. Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
  16. Exotische Rijstschotel met kip
  17. Foe Yong Sjie met eiermie
  18. Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn
  19. Gebraden Lamsrollade met Portjus
  20. Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade
  21. Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje
  22. Griekse Kip
  23. Heraux Chili
  24. Hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus
  25. Hete Bamischotel
  26. Hete Rijstschotel
  27. Italiaanse Honingzoete Lamsrack
  28. Kerrielasagne
  29. Kerrienoedels met Roergebakken Groenten
  30. Kipfilet met Sinaasappelsaus
  31. Kip met Gouden Eieren
  32. Kip met Mozzarella
  33. Kip met Yoghurt en Tomatenpuree
  34. Kippenborst met Brandewijn en Kirsch
  35. Kippengoulash
  36. Kip Singapore
  37. Lamsfilet met Honing-tijmsaus en Aardappelgratin
  38. Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites
  39. Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus
  40. Lamsstoofpot met Aardappels
  41. Lamsvlees met Mosterd en Groenten
  42. Pasta Bolognese
  43. Pasta met Bellevue Kriek
  44. Pekingeend met lotus-blad pannekoekjes
  45. Pittige mosselen met thaise kruiden
  46. Pittige Rijstschotel met Prei, Ui en Gele Paprika
  47. Provençaalse Eendenborstfilet met Aardappelgratin en Geroosterde Groene Asperges met Rode Wijnsaus
  48. Ramen HCC
  49. Rijstschotel met paprika en sperziebonen
  50. Rundvlees met Rode Wijnsaus
  51. Satékip
  52. Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek

 

 

ITALIAANSE HONINGZOETE LAMSRACK

tekstbestand

Pasta Penne met ui, champignons en Cashewnoten, geserveerd met een Italiaanse Honingzoete Lamsrack.

Een lamsrack die gemarineerd is met honing en Italiaanse kruiden.
Geserveerd met Penne, ui, champignons en Cashewnoten.

Aantal personen: 2.
Bereidingstijd: ongeveer 35 - 40 minuten plus 24 uur marineertijd.

Ingrediënten:

1 lamsrack à 400 gram,
68 gram tomatenpuree (klein blikje),
4 eetlepels witte wijn (Bourgogne, Chardonnay, Bouchard Aîné & Fils, 2007),
1 eetlepel natuurazijn,
2 theelepels Italiaanse kruiden,
2 theelepels gedroogde tijm,
1 eetlepel zachte honing,
200 gram pasta Penne,
4 middelgrote champignons,
1 harde ui,
20 à 25 gram Cashewnoten,
50 à 75 gram roomboter,
2 eetlepels olijfolie,
water.

Benodigdheden:

ovenschaal,
braadslee,
steelpan,
wokpan,
houten of kunststof spatel,
aluminiumfolie,
1 serveerschaal.

Bereiding:

Maak een marinade van de tomatenpuree, witte wijn, natuurazijn, Italiaanse kruiden, tijm en de zachte honing.

Leg de lamsrack op de rug en snijd tussen de botjes door, tot op een centimeter van de rug.

Wentel de lamsrack door de marinade in de ovenschaal.
Wees er zeker van de de marinade ook tussen de koteletjes zit.
Laat de lamsrack 24 uur in de koeling staan.
Draai af en toe de lamsrack om.

Verwarm de oven voor op 180° Celsius.

Leg de gemarineerde lamsrack op de rug in een braadslee, samen met de roomboter.
Dek de braadslee af met aluminiumfolie.
Plaats de braadslee in het midden van een hete luchtoven.
Laat de lamsrack 25 minuten garen.

Breng in de tussentijd water met wat zout aan de kook en kook de pasta penne volgens gebruiksaanwijzing beetgaar (à dente).

Snijd de ui in ringen.
Snijd de champignons in dikke plakjes.
Kneus de Cashewnoten met je handen.

Giet 2 eetlepels olijfolie in de wokpan.
Roerbak de uiringen 2 minuten.
Voeg vervolgens de champignonsplakjes toe en roerbak het geheel nog 3 minuten.
Voeg er vervolgens de Cashewnoten en het restant van de marinade toe.
Roerbak dit geheel nog 2 minuten.

Tenslotte de pasta penne toevoegen en nog 3 minuten onder voortdurend roeren roerbakken.

Serveren:

Schuif de pasta op een grote serveerschaal en leg daar de lamsrack op.

Het gerecht is klaar om te serveren.

Eet smakelijk!

Een origineel gerecht van de Happy Chief Cook, geplaatst op 7 Januari 2009.