Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus
  2. Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus
  3. Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Calvados
  4. Aardappels Griekse Stijl met kip
  5. Afrikaanse Eend
  6. Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier
  7. Burgoo
  8. Kraotach's Dragonballs
  9. Duivelse Kip
  10. Eendenborstfilét à la Kraotach met sperzieboontjes in paprikasaus
  11. Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus
  12. Eendenborstfilet met Abrikozensaus
  13. Eendenborstfilet met Abrikozensaus 2
  14. Eendenborstfilet met Cranberry-Portsaus
  15. Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
  16. Exotische Rijstschotel met kip
  17. Foe Yong Sjie met eiermie
  18. Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn
  19. Gebraden Lamsrollade met Portjus
  20. Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade
  21. Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje
  22. Griekse Kip
  23. Heraux Chili
  24. Hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus
  25. Hete Bamischotel
  26. Hete Rijstschotel
  27. Italiaanse Honingzoete Lamsrack
  28. Kerrielasagne
  29. Kerrienoedels met Roergebakken Groenten
  30. Kipfilet met Sinaasappelsaus
  31. Kip met Gouden Eieren
  32. Kip met Mozzarella
  33. Kip met Yoghurt en Tomatenpuree
  34. Kippenborst met Brandewijn en Kirsch
  35. Kippengoulash
  36. Kip Singapore
  37. Lamsfilet met Honing-tijmsaus en Aardappelgratin
  38. Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites
  39. Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus
  40. Lamsstoofpot met Aardappels
  41. Lamsvlees met Mosterd en Groenten
  42. Pasta Bolognese
  43. Pasta met Bellevue Kriek
  44. Pekingeend met lotus-blad pannekoekjes
  45. Pittige mosselen met thaise kruiden
  46. Pittige Rijstschotel met Prei, Ui en Gele Paprika
  47. Provençaalse Eendenborstfilet met Aardappelgratin en Geroosterde Groene Asperges met Rode Wijnsaus
  48. Ramen HCC
  49. Rijstschotel met paprika en sperziebonen
  50. Rundvlees met Rode Wijnsaus
  51. Satékip
  52. Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek

 

 

EnglishKIPFILET MET SINAASAPPELSAUS

tekstbestand

Een heerlijk gerecht voor zoetekauwen.
Een heerlijk mals stukje kip overgoten met een sinaasappelsaus en sperziebonen, oranje paprika en sinaasappelrijst.

Een heerlijk mals stukje kip overgoten met een sinaasappelsaus en sperziebonen, oranje paprika en sinaasappelrijst. Een orgineel gerecht van de Happy Chief Cook.

Dit is een origineel recept van de Happy Chief Cook.

Aantal personen: 1.
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten.

Ingrediënten beurre manié:

12,5 gram roomboter,
12,5 gram bloem.

Ingrediënten:

1 kipfilet,
1 oranje paprika,
50 gram sperziebonen,
25 gram roomboter,
kipkruiden (Stegeman),
zeezout,
100 gram Surinaamse rijst,
2 sinaasappels,
25 gram beurre manié,
4-seizoenen peper,
3 à 4 theelepels rietsuiker,
water.

Bereiding beurre manié:

Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
Meng de bloem goed met de roomboter.
Zet het daarna terug in de koelkast om weer hard te worden.

De beurre manié wordt gebruikt om sauzen te binden.

Bereiding rijst:

Pers 1 sinaasappel uit.

Vervang een gedeelte van het water door de sinaasappelsap.
Men gebruikt 1 kopje rijst per persoon, en 1 en een kwart kopje water.

Kook de rijst in het water-sinaasappelsap mengsel.
Voeg er een beetje zout toe en 1 à 2 theelepels rietsuiker.

Laat het 10 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
Zet daarna het vuur uit en laat het 10 minuten met het deksel erop rusten.

Bereiding kipfilet en groenten:

Voorverwarm een groot bord.

Pers 1 sinaasappel uit.

Kruid de kifilet met de kipkruiden en wat zeezout.
Snijd de paprika in kleine brede reepjes.
Snijd de uiteinde van de sperziebonen en breek ze doormidden.

Laat de roomboter bruinen in de wokpan.
Leg er vervolgens de kipfilet erin en schroei hem rondom helemaal dicht.

Voeg de groenten erbij en laat het 2 minuten pruttelen.

Giet de sinaasappelsap erbij, en doe het deksel op de wokpan.
Laat het 10 minuten stoven.
Draai na 5 minuten de kipfilet om.

Haal de kipfilet en de groenten uit de pan en leg het op het voorverwarmde bord.
Laat zoveel mogelijk braadvocht in de pan.

Schep de rijst naast de groenten.

Voeg vervolgens 0,2 liter water toe aan het braadvocht en breng het aan de kook.
Roer alle aanbaksels los en meng er 2 theelepels rietsuiker door.
Strooi er wat versgemalen 4-seizoenen peper over de saus.

Laat het vocht reduceren tot de helft.

Zet vervolgens het vuur uit en los de beurre manié op in de saus.
blijf goed roeren totdat de sinaasappelsaus zich gebonden heeft.

De sinaasappelsaus mag nu niet meer aan de kook gebracht worden.

Schenk de sinaasappelsaus over het vlees en de rijst.

Eet smakelijk!

Een origineel recept van de Happy Chief Cook, geplaatst op 30 Januari 2009.