Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus
  2. Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus
  3. Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Calvados
  4. Aardappels Griekse Stijl met kip
  5. Afrikaanse Eend
  6. Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier
  7. Burgoo
  8. Kraotach's Dragonballs
  9. Duivelse Kip
  10. Eendenborstfilét à la Kraotach met sperzieboontjes in paprikasaus
  11. Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus
  12. Eendenborstfilet met Abrikozensaus
  13. Eendenborstfilet met Abrikozensaus 2
  14. Eendenborstfilet met Cranberry-Portsaus
  15. Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
  16. Exotische Rijstschotel met kip
  17. Foe Yong Sjie met eiermie
  18. Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn
  19. Gebraden Lamsrollade met Portjus
  20. Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade
  21. Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje
  22. Griekse Kip
  23. Heraux Chili
  24. Hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus
  25. Hete Bamischotel
  26. Hete Rijstschotel
  27. Italiaanse Honingzoete Lamsrack
  28. Kerrielasagne
  29. Kerrienoedels met Roergebakken Groenten
  30. Kipfilet met Sinaasappelsaus
  31. Kip met Gouden Eieren
  32. Kip met Mozzarella
  33. Kip met Yoghurt en Tomatenpuree
  34. Kippenborst met Brandewijn en Kirsch
  35. Kippengoulash
  36. Kip Singapore
  37. Lamsfilet met Honing-tijmsaus en Aardappelgratin
  38. Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites
  39. Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus
  40. Lamsstoofpot met Aardappels
  41. Lamsvlees met Mosterd en Groenten
  42. Pasta Bolognese
  43. Pasta met Bellevue Kriek
  44. Pekingeend met lotus-blad pannekoekjes
  45. Pittige mosselen met thaise kruiden
  46. Pittige Rijstschotel met Prei, Ui en Gele Paprika
  47. Provençaalse Eendenborstfilet met Aardappelgratin en Geroosterde Groene Asperges met Rode Wijnsaus
  48. Ramen HCC
  49. Rijstschotel met paprika en sperziebonen
  50. Rundvlees met Rode Wijnsaus
  51. Satékip
  52. Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek

 

 

KIP MET GOUDEN EIEREN

tekstbestand

Kip met Gouden Eieren, bereid door de Happy Chief Cook.

Kip met gouden eieren geserveerd met witte rijst, jonge bladsla met veldsla en een halve tomaat in dunne plakjes gesneden.

Doordat de champignons niet in plakjes gesneden zijn lijken ze op kleine gouden eieren.
De kip is de hete luchtoven ingegaan en daarna is de hete luchtoven aangezet.

Bereidingstijd: 50 - 65 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

2 poten van een maïskip,
0,5 citroen,
naar smaak 4-seizoenen peper,
naar smaak zout,
250 gram kleine champignons,
100 milliliter witte wijn (ValdiVieso),
1,5 eetlepel koffieroom,
4 eetlepels olijfolie.

Bereiding:

Kruidt de kippenpoten met 4-seizoenen peper en zout.

Leg de kippenpoten in een gietijzeren braadpan en zet deze halverwege in de oven.
Bak de kippenpoten 45 tot 60 minuten op 180 graden Celsius tot ze goudbruin en gaar zijn.
Giet een klein beetje olijfolie 10 minuten voor het einde over de kippenpoten.

Pers de halve citroen uit en vang het citroensap op.

Snijdt de stelen van de champignons.

Bak de champignons in een koekenpan op hoog vuur met de olijfolie en het citroensap.

Haal de kippenpoten uit de braadpan en wikkel ze in aluminiumfolie.

Zet de braadpan op het vuur en roer de aanbaksels los met de witte wijn.
Roer er daarna de koffieroom en de gebakken champignons door.

Serveer de kippenpoten met rijst en een salade of andere groenten.

Als U de champignons heel laat, lijken ze als het gerecht klaar is op kleine gouden eieren.
Maar de champignons kunnen natuurlijk ook in plakjes gesneden worden.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 2 April 2011.