Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus
  2. Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus
  3. Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Calvados
  4. Aardappels Griekse Stijl met kip
  5. Afrikaanse Eend
  6. Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier
  7. Burgoo
  8. Kraotach's Dragonballs
  9. Duivelse Kip
  10. Eendenborstfilét à la Kraotach met sperzieboontjes in paprikasaus
  11. Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus
  12. Eendenborstfilet met Abrikozensaus
  13. Eendenborstfilet met Abrikozensaus 2
  14. Eendenborstfilet met Cranberry-Portsaus
  15. Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
  16. Exotische Rijstschotel met kip
  17. Foe Yong Sjie met eiermie
  18. Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn
  19. Gebraden Lamsrollade met Portjus
  20. Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade
  21. Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje
  22. Griekse Kip
  23. Heraux Chili
  24. Hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus
  25. Hete Bamischotel
  26. Hete Rijstschotel
  27. Italiaanse Honingzoete Lamsrack
  28. Kerrielasagne
  29. Kerrienoedels met Roergebakken Groenten
  30. Kipfilet met Sinaasappelsaus
  31. Kip met Gouden Eieren
  32. Kip met Mozzarella
  33. Kip met Yoghurt en Tomatenpuree
  34. Kippenborst met Brandewijn en Kirsch
  35. Kippengoulash
  36. Kip Singapore
  37. Lamsfilet met Honing-tijmsaus en Aardappelgratin
  38. Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites
  39. Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus
  40. Lamsstoofpot met Aardappels
  41. Lamsvlees met Mosterd en Groenten
  42. Pasta Bolognese
  43. Pasta met Bellevue Kriek
  44. Pekingeend met lotus-blad pannekoekjes
  45. Pittige mosselen met thaise kruiden
  46. Pittige Rijstschotel met Prei, Ui en Gele Paprika
  47. Provençaalse Eendenborstfilet met Aardappelgratin en Geroosterde Groene Asperges met Rode Wijnsaus
  48. Ramen HCC
  49. Rijstschotel met paprika en sperziebonen
  50. Rundvlees met Rode Wijnsaus
  51. Satékip
  52. Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek

 

 

KIP MET MOZZARELLA

tekstbestand

Kip met Mozzarella, bereid door de Happy Chief Cook.

Kip met mozzarella geserveerd met sla, tomaat en aardappelen.

Bereidingstijd: 45 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

400 gram aardappelen,
200 gram kipfilet,
1 eetlepel kipkruiden,
4 plakjes Serrano ham (Spaans),
1 bolletje mozzarella (gemaakt van buffelmelk, 125 gram),
1 zak jonge bladsla met veldsla van 80 gram,
1 pruimtomaat,
2 eetlepels olijfolie,
2 eetlepels citroensap,
half zakje salad mix met tuinkruiden.

Bereiding:

Schil de aardappelen en kook ze gaar in ruim water met wat zout.

Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius.

Kipfilet in de lengte doormidden snijden en bestrooien met kipkruiden.

Stukken kipfilet omwikkelen met de Serrano ham en in ovenschaal leggen.

Kipfilets 25 minuten in oven bakken.

Snijd de mozzarella in plakjes.

Laatste 10 minuten mozzarellaplakjes over kip in oven verdelen.

Pruimtomaat wassen en in hele dunne plakjes snijden.

Verdeel de jonge bladsla met veldsla over de borden en daarover de plakjes tomaat.

Meng de olijfolie en het citroensap door elkaar zodat er een emulsie ontstaat.
Voeg vervolgens de salad mix toe en roer alles goed door elkaar.
Giet de sladressing in een dun straaltje over de sla en tomaten.

Schep de aardappelen op de salade en leg de gebraden kipfilet met mozzarella ernaast.

Tip:

In plaats van gekookte aardappelen kunt u er friet bij serveren.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 31 Maart 2011.