Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus
  2. Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus
  3. Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Calvados
  4. Aardappels Griekse Stijl met kip
  5. Afrikaanse Eend
  6. Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier
  7. Burgoo
  8. Kraotach's Dragonballs
  9. Duivelse Kip
  10. Eendenborstfilét à la Kraotach met sperzieboontjes in paprikasaus
  11. Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus
  12. Eendenborstfilet met Abrikozensaus
  13. Eendenborstfilet met Abrikozensaus 2
  14. Eendenborstfilet met Cranberry-Portsaus
  15. Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
  16. Exotische Rijstschotel met kip
  17. Foe Yong Sjie met eiermie
  18. Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn
  19. Gebraden Lamsrollade met Portjus
  20. Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade
  21. Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje
  22. Griekse Kip
  23. Heraux Chili
  24. Hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus
  25. Hete Bamischotel
  26. Hete Rijstschotel
  27. Italiaanse Honingzoete Lamsrack
  28. Kerrielasagne
  29. Kerrienoedels met Roergebakken Groenten
  30. Kipfilet met Sinaasappelsaus
  31. Kip met Gouden Eieren
  32. Kip met Mozzarella
  33. Kip met Yoghurt en Tomatenpuree
  34. Kippenborst met Brandewijn en Kirsch
  35. Kippengoulash
  36. Kip Singapore
  37. Lamsfilet met Honing-tijmsaus en Aardappelgratin
  38. Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites
  39. Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus
  40. Lamsstoofpot met Aardappels
  41. Lamsvlees met Mosterd en Groenten
  42. Pasta Bolognese
  43. Pasta met Bellevue Kriek
  44. Pekingeend met lotus-blad pannekoekjes
  45. Pittige mosselen met thaise kruiden
  46. Pittige Rijstschotel met Prei, Ui en Gele Paprika
  47. Provençaalse Eendenborstfilet met Aardappelgratin en Geroosterde Groene Asperges met Rode Wijnsaus
  48. Ramen HCC
  49. Rijstschotel met paprika en sperziebonen
  50. Rundvlees met Rode Wijnsaus
  51. Satékip
  52. Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek

 

 

KIPPENBORST MET BRANDEWIJN EN KIRSCH

tekstbestand

Kippenborst met Brandewijn en Kirsch. Geflambeerde kipfilet met Brandewijn en Kirsch, geserveerd met Nicola aardappelen in de schil en sperziebonen. Bereid door de Happy Chief Cook.

Geflambeerde kipfilet met Brandewijn en Kirsch, geserveerd met Nicola aardappelen in de schil en sperziebonen.

Roerbakken / Sauteren:

Bij roerbakken en sauteren bak je kleingesneden voedsel door het snel heen en weer te bewegen in een hete pan. Wat is het verschil tussen sauteren en roerbakken? Bij sauteren schud je de pan en bij roerbakken roer je door het voedsel met een keukenspatel.

Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

4 kipfiléts,
80 gram ongezouten roomboter,
0,5 deciliter Kirsch,
0,5 deciliter Brandewijn,
2 eierdooiers,
0,25 liter (slag)room,
125 gram kastanjechampignons,
zout naar smaak,
4-seizoenenpeper naar smaak.

Extra ingrediënten:

800 à 1000 gram Nicola aardappelen,
500 gram sperziebonen.

Voorbereiding:

Snij de kastanjechampignons in vieren.

Snij de kipfilet in blokjes.

Bereiding:

Sauteer of roerbak de kipfiléts in de roomboter tot ze goudbruin van kleur zijn.

Giet de Kirsch en de Brandewijn in de pan en steek het aan (flamberen).
Zorg ervoor dat de afzuigkap uit staat als u gaat flamberen, want anders heeft u een kans dat er brand ontstaat in het afzuigkanaal.
De vlammen worden ongeveer een halve meter hoog en blijft vrij lang branden.
Roer af en toe door de pan heen zodat alle alcohol verbrandt, maar pas op voor de vlammen die dan plotseling ontstaan.

Vermeng de eierdooiers met de room.
Giet dit mengsel langzaam in de pan en blijf goed roeren.
De roomsaus indikken tot de gewenste dikte.

Breng de roomsaus op smaak met zout en 4-seizoenen peper.

Dien het gelijk op met aardappelen en groenten.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 30 Juli 2011.