Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus
  2. Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus
  3. Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Calvados
  4. Aardappels Griekse Stijl met kip
  5. Afrikaanse Eend
  6. Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier
  7. Burgoo
  8. Kraotach's Dragonballs
  9. Duivelse Kip
  10. Eendenborstfilét à la Kraotach met sperzieboontjes in paprikasaus
  11. Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus
  12. Eendenborstfilet met Abrikozensaus
  13. Eendenborstfilet met Abrikozensaus 2
  14. Eendenborstfilet met Cranberry-Portsaus
  15. Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
  16. Exotische Rijstschotel met kip
  17. Foe Yong Sjie met eiermie
  18. Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn
  19. Gebraden Lamsrollade met Portjus
  20. Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade
  21. Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje
  22. Griekse Kip
  23. Heraux Chili
  24. Hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus
  25. Hete Bamischotel
  26. Hete Rijstschotel
  27. Italiaanse Honingzoete Lamsrack
  28. Kerrielasagne
  29. Kerrienoedels met Roergebakken Groenten
  30. Kipfilet met Sinaasappelsaus
  31. Kip met Gouden Eieren
  32. Kip met Mozzarella
  33. Kip met Yoghurt en Tomatenpuree
  34. Kippenborst met Brandewijn en Kirsch
  35. Kippengoulash
  36. Kip Singapore
  37. Lamsfilet met Honing-tijmsaus en Aardappelgratin
  38. Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites
  39. Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus
  40. Lamsstoofpot met Aardappels
  41. Lamsvlees met Mosterd en Groenten
  42. Pasta Bolognese
  43. Pasta met Bellevue Kriek
  44. Pekingeend met lotus-blad pannekoekjes
  45. Pittige mosselen met thaise kruiden
  46. Pittige Rijstschotel met Prei, Ui en Gele Paprika
  47. Provençaalse Eendenborstfilet met Aardappelgratin en Geroosterde Groene Asperges met Rode Wijnsaus
  48. Ramen HCC
  49. Rijstschotel met paprika en sperziebonen
  50. Rundvlees met Rode Wijnsaus
  51. Satékip
  52. Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek

 

 

KIPPENGOULASH

tekstbestand

Kippengoulash met witte rijst, een origineel gerecht van de Happy Chief Cook.

Een heerlijke pittige stoofschotel van paprika en kip geserveerd met witte rijst.
Het werk wat u eraan kwijt bent valt best mee.
de kastanjechampignons die gebruikt zijn heb ik op de markt gekocht.
Deze waren zeer groot, te vergelijken met porto bello's.

Voor de rijst heb ik pandanrijst gebruikt.

Ik heb de kleinste pit van het fornuis gebruikt.

Bereidingstijd: ongeveer 5 uur.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

5 paprika's (700 gram, 3 rode en 2 groene),
3 uien (350 gram),
1 grote rode Spaanse peper,
5 eetlepels tomatenketchup (Heinz),
500 gram braadsticks (kip),
1 blokje kippenbouillon,
60 gram roomboter,
250 gram kastanjechampignons,
3 theelepels pikante paprikapoeder,
1 eetlepel goulashkruiden,
0,25 liter water,
1 volle theelepel maïzena vermengd met 2 eetlepels koud water.

Voorbereiding:

Boen de paprika's af onder zacht stromend water.
Snijd de paprika's op de naden door en verwijder de zaadbol, zaadlijsten en het zaad.
Snijd de parten paprika nogmaals in de lengte door en dan in stukken.

Snijd kop en kont van de uien en vervolgens in de lengte doormidden.
Verwijder de bruine vellen.
Snijd de ui in plakken van 1 centimeter dik en dan doormidden.

Hak de grote rode Spaanse peper fijn.

Snijd de kastanjechampignons doormidden en vervolgens in plakjes van 1 centimeter dik.

Spoel de braadsticks goed af onder zacht stromend koud water en dep ze vervolgens droog met keukenpapier.

Bereiding:

Doe alle ingrediënten op het water na in een grote pan.
Zet de pan op hoog vuur totdat de roomboter helemaal gesmolten is.
Roer alles goed door elkaar, doe het deksel erop en zet het vuur op de laagste stand.
Laat het 45 minuten zachtjes sudderen.

Voeg daarna 0,25 liter water toe en breng alles aan de kook.
Roer alles goed door elkaar, doe het deksel op de pan en zet het vuur weer op de laagste stand.
Laat het ongeveer 3 uur pruttelen, af en toe even alles goed doorroeren.

Haal de braadsticks eruit en verwijder het bot.
Snijd het kippenvlees in stukken en haal het met een vork uit elkaar.
Roer het kippenvlees door de goulash heen.

Zet het vuur op de hoogste stand.
Roer de maïzena goed los door het water en giet het door de kippengoulash.
Roer alles goed door elkaar totdat alles goed gebonden is.
Zet het vuur uit en serveer de goulash met witte rijst.

Eet smakelijk!

Een origineel recept van de Happy Chief Cook, geplaatst op 20 Augustus 2013.