Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus
  2. Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus
  3. Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Calvados
  4. Aardappels Griekse Stijl met kip
  5. Afrikaanse Eend
  6. Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier
  7. Burgoo
  8. Kraotach's Dragonballs
  9. Duivelse Kip
  10. Eendenborstfilét à la Kraotach met sperzieboontjes in paprikasaus
  11. Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus
  12. Eendenborstfilet met Abrikozensaus
  13. Eendenborstfilet met Abrikozensaus 2
  14. Eendenborstfilet met Cranberry-Portsaus
  15. Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
  16. Exotische Rijstschotel met kip
  17. Foe Yong Sjie met eiermie
  18. Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn
  19. Gebraden Lamsrollade met Portjus
  20. Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade
  21. Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje
  22. Griekse Kip
  23. Heraux Chili
  24. Hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus
  25. Hete Bamischotel
  26. Hete Rijstschotel
  27. Italiaanse Honingzoete Lamsrack
  28. Kerrielasagne
  29. Kerrienoedels met Roergebakken Groenten
  30. Kipfilet met Sinaasappelsaus
  31. Kip met Gouden Eieren
  32. Kip met Mozzarella
  33. Kip met Yoghurt en Tomatenpuree
  34. Kippenborst met Brandewijn en Kirsch
  35. Kippengoulash
  36. Kip Singapore
  37. Lamsfilet met Honing-tijmsaus en Aardappelgratin
  38. Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites
  39. Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus
  40. Lamsstoofpot met Aardappels
  41. Lamsvlees met Mosterd en Groenten
  42. Pasta Bolognese
  43. Pasta met Bellevue Kriek
  44. Pekingeend met lotus-blad pannekoekjes
  45. Pittige mosselen met thaise kruiden
  46. Pittige Rijstschotel met Prei, Ui en Gele Paprika
  47. Provençaalse Eendenborstfilet met Aardappelgratin en Geroosterde Groene Asperges met Rode Wijnsaus
  48. Ramen HCC
  49. Rijstschotel met paprika en sperziebonen
  50. Rundvlees met Rode Wijnsaus
  51. Satékip
  52. Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek

 

 

KIP SINGAPORE

tekstbestand

Kip Singapore, een kipschotel met cashewnoten en woknoedels die een lichte sinaasappelsmaak hebben. Een hoofdgerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Voor de sinaasappelrasp heb ik één fel oranje sinaasappel gebruikt.
U kan eventueel een tweede sinaasappel raspen om meer sinaasappelsmaak te verkrijgen aan het gerecht.
De Kip Singapore heeft een lichte sinaasappelsmaak die verder omhoog gehaald wordt door het kaffir limoenblad.

Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

248 gram woknoedels,
4 eetlepels arachideolie,
500 gram kipfilét (in blokjes gesneden),
75 gram cashewnoten,
6 lenteuitjes (in stukken van 5 cm),
1 teentje verse knoflook (fijngehakt),
1 stukje verse gemberwortel (fijngehakt),
2 theelepels kerriepoeder,
400 gram gemengde groenten (gesneden),
2 eetlepels ketjap manis,
1 eetlepel azijn,
68 gram geconcentreerde tomatenpuree,
1 eetlepel goela djawa (Javaanse palmsuiker),
1 sinaasappel (de schil geraspt),
1 vers kaffir limoenblad (fijn gesnipperd).

Bereiding:

Woknoedels volgens gebruikaanwijzing beetgaar wellen.

In een wok 2,5 eetlepels olie verhitten.
Hierin de kipfilét 3 minuten roerbakken.

De cashewnoten toevoegen en bruin bakken.
Alles uit de pan nemen en apart zetten.

In de wok 2 eetlepels olie verhitten.
Hierin de lenteui, knoflook,gember en kerrie 2 minuten roerbakken.

De groenten en het kaffir limoenblad erbij doen en 5 tot 10 minuten meebakken.

De kip, cashewnoten, sojasaus, azijn, tomatenpuree, sinaasappelrasp en de woknoedels erdoor roeren en nog 5 minuten meebakken onder voortdurend roeren en omscheppen.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 25 Juni 2010.