Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus
  2. Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus
  3. Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Calvados
  4. Aardappels Griekse Stijl met kip
  5. Afrikaanse Eend
  6. Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier
  7. Burgoo
  8. Kraotach's Dragonballs
  9. Duivelse Kip
  10. Eendenborstfilét à la Kraotach met sperzieboontjes in paprikasaus
  11. Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus
  12. Eendenborstfilet met Abrikozensaus
  13. Eendenborstfilet met Abrikozensaus 2
  14. Eendenborstfilet met Cranberry-Portsaus
  15. Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
  16. Exotische Rijstschotel met kip
  17. Foe Yong Sjie met eiermie
  18. Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn
  19. Gebraden Lamsrollade met Portjus
  20. Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade
  21. Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje
  22. Griekse Kip
  23. Heraux Chili
  24. Hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus
  25. Hete Bamischotel
  26. Hete Rijstschotel
  27. Italiaanse Honingzoete Lamsrack
  28. Kerrielasagne
  29. Kerrienoedels met Roergebakken Groenten
  30. Kipfilet met Sinaasappelsaus
  31. Kip met Gouden Eieren
  32. Kip met Mozzarella
  33. Kip met Yoghurt en Tomatenpuree
  34. Kippenborst met Brandewijn en Kirsch
  35. Kippengoulash
  36. Kip Singapore
  37. Lamsfilet met Honing-tijmsaus en Aardappelgratin
  38. Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites
  39. Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus
  40. Lamsstoofpot met Aardappels
  41. Lamsvlees met Mosterd en Groenten
  42. Pasta Bolognese
  43. Pasta met Bellevue Kriek
  44. Pekingeend met lotus-blad pannekoekjes
  45. Pittige mosselen met thaise kruiden
  46. Pittige Rijstschotel met Prei, Ui en Gele Paprika
  47. Provençaalse Eendenborstfilet met Aardappelgratin en Geroosterde Groene Asperges met Rode Wijnsaus
  48. Ramen HCC
  49. Rijstschotel met paprika en sperziebonen
  50. Rundvlees met Rode Wijnsaus
  51. Satékip
  52. Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek

 

 

LAMSFILET MET ROZEMARIJNSAUS EN AARDAPPELGRATIN MET SWEATBITES

tekstbestand

Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites, geserveerd met Parijse worteltjes en sugarsnaps. Bereid door de Happy Chief Cook.

Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites, geserveerd met Parijse worteltjes en sugarsnaps.
Bereid door de Happy Chief Cook.

De bereidingstijd van de aardappelgratin is 65 tot 70 minuten.
In de tijd dat de aardappelgratin in de oven staat te garen worden de groenten en het vlees bereid.

Een hoofdgerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Aantal personen: 2.
Bereidingstijd: ± 70 minuten.

Ingrediënten aardappelgratin met sweatbites:

500 gram aardappels (vastkokend),
150 gram sweatbites (kleine oranje zoete paprika's),
1 eetlepel olijfolie,
1 teentje knoflook,
2 eetlepels crème fraîche,
1 takje rozemarijn,
zout,
4-seizoenen peper uit de molen,
50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas,
10 gram roomboter.

Bereiding aardappelgratin:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Was de aardappels en snijd deze in dunne plakjes van 1 centimeter.

Kook de aardappels gedurende 5 minuten, en giet dan het water af.

Plet het teentje knoflook en wrijf de ovenschaal ermee in.
Hak daarna de knoflook ragfijn.

Giet de olijfolie in de ovenschaal en smeer het helemaal uit over de ovenschaal.
Strooi er de knoflook over.

Verwijder het zaad en de zaadlijsten uit de sweatbites en snij ze in vieren.

Strip de rozemarijnblaadjes van 1 takje en hak ze fijn.

Meng de aardappelschijfjes samen met de crème fraîche, de sweatbites, de helft van de Parmezaanse kaas, rozemarijn, zout en 4-seizoenen peper.

Doe nu het aardappelmengsel in de ovenschaal en strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover.

Zet de ovenschotel in de oven en laat het 40 tot 45 minuten garen op 200 graden Celsius.

Zodra de aardappelgratin uit de oven komt, de roomboter in kleine klontjes verdelen over de schotel.

Het gerecht is klaar om te serveren.

 

Ingrediënten groenten:

200 gram sugarsnaps,
200 gram parijse worteltjes,
1 liter water,
4-seizoenen peper uit de molen,
zout.

Bereiding groenten:

Breng het water aan de kook met wat zout.

Kook de groenten in 10 minuten gaar, en giet dan het water af.

Strooi er wat vers gemalen 4-seizoenen peper over.

De groenten zijn klaar om te serveren.

 

Ingrediënten lamsfilet met honing-tijmsaus:

2 lamsfilets,
2 el olijfolie,
1 teentje knoflook,
3 takjes verse rozemarijn,
4-seizoenen peper uit de molen,
zout,
0,2 liter lamsfond,
10 gram roomboter.

Bereiding lamsfilet met honing-tijmsaus:

Laat de lamsfilets op kamertemperatuur komen en dep het vlees droog met keukenpapier.

Plet het teentje knoflook.

Verhit de olijfolie samen met het teentje knoflook en een takje rozemarijn.

Schroei de lamsfilet hierin rondom dicht en braad het vlees een korte tijd, zodat het vlees nog mooi roze blijft.
Als het vlees lichtbruin is, is het gaar.

Neem de lamsfilets uit de pan en bestrooi het met zout en 4-seizoenen peper.
Wikkel het daarna in aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten.

Schenk het braadvet uit de pan en voeg de lamsfond met het twee takjes rozemarijn toe.
Laat het lamsfond tot tweederde inkoken.

Verwijder het takje rozemarijn uit het lamsfond.
Haal de pan van het vuur af en klop de koude roomboter erdoor.

Serveren:

Serveer het gerecht op grote voorverwarmde borden.

Snijd de lamsfilet in plakken en serveer er de saus bij.
Lekker met aardappelgratin, Parijse worteltjes en sugarsnaps.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 19 Juli 2009.