Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus
  2. Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus
  3. Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Calvados
  4. Aardappels Griekse Stijl met kip
  5. Afrikaanse Eend
  6. Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier
  7. Burgoo
  8. Kraotach's Dragonballs
  9. Duivelse Kip
  10. Eendenborstfilét à la Kraotach met sperzieboontjes in paprikasaus
  11. Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus
  12. Eendenborstfilet met Abrikozensaus
  13. Eendenborstfilet met Abrikozensaus 2
  14. Eendenborstfilet met Cranberry-Portsaus
  15. Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
  16. Exotische Rijstschotel met kip
  17. Foe Yong Sjie met eiermie
  18. Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn
  19. Gebraden Lamsrollade met Portjus
  20. Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade
  21. Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje
  22. Griekse Kip
  23. Heraux Chili
  24. Hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus
  25. Hete Bamischotel
  26. Hete Rijstschotel
  27. Italiaanse Honingzoete Lamsrack
  28. Kerrielasagne
  29. Kerrienoedels met Roergebakken Groenten
  30. Kipfilet met Sinaasappelsaus
  31. Kip met Gouden Eieren
  32. Kip met Mozzarella
  33. Kip met Yoghurt en Tomatenpuree
  34. Kippenborst met Brandewijn en Kirsch
  35. Kippengoulash
  36. Kip Singapore
  37. Lamsfilet met Honing-tijmsaus en Aardappelgratin
  38. Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites
  39. Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus
  40. Lamsstoofpot met Aardappels
  41. Lamsvlees met Mosterd en Groenten
  42. Pasta Bolognese
  43. Pasta met Bellevue Kriek
  44. Pekingeend met lotus-blad pannekoekjes
  45. Pittige mosselen met thaise kruiden
  46. Pittige Rijstschotel met Prei, Ui en Gele Paprika
  47. Provençaalse Eendenborstfilet met Aardappelgratin en Geroosterde Groene Asperges met Rode Wijnsaus
  48. Ramen HCC
  49. Rijstschotel met paprika en sperziebonen
  50. Rundvlees met Rode Wijnsaus
  51. Satékip
  52. Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek

 

 

LAMSKOTELET MET SPERZIEBONEN IN RODE WIJNSAUS

tekstbestand

Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus. Bereid door de Happy Chief Cook.

De Exquise aardappels zijn in de schil gekookt.
Hierdoor blijven de meeste vitaminen in de aardappel zitten.
En de sperziebonen zijn in de rode wijn gekookt die het braadvet geblust heeft.
Het is een stevige rode wijnsaus die op het einde ontstaat omdat het gebonden wordt door de maïzena.
De lamskotelet is ingesmeerd met Franse mosterd en daarna bestrooid met vleeskruiden.

Bereidingstijd: ± 35 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

2 eetlepels olijfolie,
8 vastkokende aardappels (Exquisa),
200 gram sperziebonen,
2 lamskoteleten,
3 sjalotjes,
1 rundvleesbouillon blokje,
0,1875 liter rode wijn (ValdiVieso of Chile, een merlot),
2 à 3 theelepels Franse mosterd,
0,5 potje wildfond,
0,5 eetlepel vleeskruiden,
0,5 eetlepel maïzena,
2 eetlepels water.

Voorbereiding:

Was de aardappelen grondig met een borstel.

Maak de sperziebonen schoon en breek ze doormidden.

Snij de kop en kont van de sjalotjes en daarna vertikaal doormidden.
Verwijder de bruine schillen en snijdt de sjalotjes fijn.

Wrijf 1 kant van de lamskoteletjes in met de Franse mosterd en bestrooi ze met de vleeskruiden.

Bereiding:

Leg de Exquise aardappels in een pannetje met voldoende water zodat ze net onder staan met een theelepel zout en kook ze gaar.
Zodra u gemakkelijk met een vork erdoorheen kan prikken en de aardappel glijdt van de vork af zijn ze gaar.

Maak de pan heet met de olijfolie en bak de lamskoteletjes op de gekruide kant.
Smeer ondertussen aan de andere kant ook een beetje Franse mosterd en strooi ook wat vleeskruiden erover.
Bak de lamskoteletjes aan beide kant gaar volgens uw smaak.

Leg de lamskoteletjes op een stuk aluminiumfolie en vouw het dicht.

Blus het braadvet in de pan met de rode tafelwijn, en laat de wijn heel even inkoken.

Doe er de fijngesneden sjalotjes bij en en de sperziebonen en laat het even inkoken.

Doe er dan een verkruimelde rundvleesbouillon blokje erbij en roer goed om.

Doe er dan een half potje wildfond bij en laat het inkoken totdat ongeveer een kwart ervan overblijft.

Roer de maïzena los in 2 eetlepels water en giet deze bij de saus.
Roer alles goed door elkaar totdat de saus gebonden is en zet dan gelijk het vuur af.

Serveer het op voorverwarmde borden.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 27 December 2010.