Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus
  2. Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus
  3. Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Calvados
  4. Aardappels Griekse Stijl met kip
  5. Afrikaanse Eend
  6. Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier
  7. Burgoo
  8. Kraotach's Dragonballs
  9. Duivelse Kip
  10. Eendenborstfilét à la Kraotach met sperzieboontjes in paprikasaus
  11. Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus
  12. Eendenborstfilet met Abrikozensaus
  13. Eendenborstfilet met Abrikozensaus 2
  14. Eendenborstfilet met Cranberry-Portsaus
  15. Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
  16. Exotische Rijstschotel met kip
  17. Foe Yong Sjie met eiermie
  18. Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn
  19. Gebraden Lamsrollade met Portjus
  20. Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade
  21. Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje
  22. Griekse Kip
  23. Heraux Chili
  24. Hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus
  25. Hete Bamischotel
  26. Hete Rijstschotel
  27. Italiaanse Honingzoete Lamsrack
  28. Kerrielasagne
  29. Kerrienoedels met Roergebakken Groenten
  30. Kipfilet met Sinaasappelsaus
  31. Kip met Gouden Eieren
  32. Kip met Mozzarella
  33. Kip met Yoghurt en Tomatenpuree
  34. Kippenborst met Brandewijn en Kirsch
  35. Kippengoulash
  36. Kip Singapore
  37. Lamsfilet met Honing-tijmsaus en Aardappelgratin
  38. Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites
  39. Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus
  40. Lamsstoofpot met Aardappels
  41. Lamsvlees met Mosterd en Groenten
  42. Pasta Bolognese
  43. Pasta met Bellevue Kriek
  44. Pekingeend met lotus-blad pannekoekjes
  45. Pittige mosselen met thaise kruiden
  46. Pittige Rijstschotel met Prei, Ui en Gele Paprika
  47. Provençaalse Eendenborstfilet met Aardappelgratin en Geroosterde Groene Asperges met Rode Wijnsaus
  48. Ramen HCC
  49. Rijstschotel met paprika en sperziebonen
  50. Rundvlees met Rode Wijnsaus
  51. Satékip
  52. Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek

 

 

EngelsLAMSSTOOFPOT MET AARDAPPELS

tekstbestand

Lamsstoofpot met Aardappels, bereid door de Happy Chief Cook.

Een vrij pittige lamsstoofpot met aardappels, ui, winterwortel, zoete puntpaprika, knoflook, gember en gedroogde rode pepers.

Bereidingstijd: 1 uur en 45 minuten.
Aantal personen: 3 à 4.

Ingrediënten:

450 gram lam chunks,
650 gram aardappels (Nicola),
1 ui,
1 winterwortel,
2 tomaten,
2 gedroogde rode pepers,
1 bolletje solo clove knoflook,
0,5 eetlepel fijngehakte verse gember,
zout,
4-seizoenenpeper,
1 zoete puntpaprika,
2 eetlepels olijfolie,
75 milliliter water,
verse peterselie,
verse basilicum.

Voorbereiding:

Lamsvlees in blokken van 3 à 4 centimeter snijden.
Bestrooien met zout en 4-seizoenenpeper.

Aardappels dun schilen en in stukken snijden.

Winterwortel afschrapen en in stukken van ongeveer 2,5 centimeter snijden.

De ui schillen en in ringen snijden van ongeveer 5 millimeter dik.

Bereiding:

Verhit de olijfolie in een gietijzeren braadpan.
Bak het lamsvlees rondom bruin op hoog vuur.

Voeg de uienringen toe en fruit het totdat de uien glazig en verkleurd zijn.
Leg het deksel op de pan.

Snijd de tomaten in achten en voeg ze toe aan de pan en gelijk het deksel weer terug op.

Stamp de gedroogde rode pepers fijn en voeg ze toe (weer gelijk het deksel terug op de pan).

Snijd de solo clove knoflook in dunne plakjes en voeg ze toe (weer gelijk het deksel terug op de pan).

Hak de gember fijn en voeg het toe.
Roer alles goed om en laat het 5 minuten bakken met het deksel op de pan.

Voeg de stukken winterwortel toe en het water, roer alles goed door elkaar en breng het aan de kook.
Doe vervolgens het deksel op de pan en zet de pan op het laagste vuur zodat het lekker kan staan stoven.
Laat het 25 minuten lang stoven.

Voeg de stukken aardappels toe.
Roer alles goed om, leg het deksel weer terug op de pan en laat het 35 minuten sudderen.

Snijd de zoete puntpaprika in de lengte door en verwijder het zaad en de witte zaadlijsten.
Snijd de zoete puntpaprika vervolgens in reepjes van 1 centimeter dik.
Voeg ze aan de stoofpot toe en roer alles goed door elkaar.
Leg het deksel weer terug op de pan en laat het 5 minuten sudderen.

Verdeel de lamsstoofpot met aardappels over de borden en garneer het met fijn gesneden basilicum en peterselie.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 25 Maart 2011.