Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus
  2. Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus
  3. Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Calvados
  4. Aardappels Griekse Stijl met kip
  5. Afrikaanse Eend
  6. Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier
  7. Burgoo
  8. Kraotach's Dragonballs
  9. Duivelse Kip
  10. Eendenborstfilét à la Kraotach met sperzieboontjes in paprikasaus
  11. Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus
  12. Eendenborstfilet met Abrikozensaus
  13. Eendenborstfilet met Abrikozensaus 2
  14. Eendenborstfilet met Cranberry-Portsaus
  15. Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
  16. Exotische Rijstschotel met kip
  17. Foe Yong Sjie met eiermie
  18. Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn
  19. Gebraden Lamsrollade met Portjus
  20. Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade
  21. Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje
  22. Griekse Kip
  23. Heraux Chili
  24. Hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus
  25. Hete Bamischotel
  26. Hete Rijstschotel
  27. Italiaanse Honingzoete Lamsrack
  28. Kerrielasagne
  29. Kerrienoedels met Roergebakken Groenten
  30. Kipfilet met Sinaasappelsaus
  31. Kip met Gouden Eieren
  32. Kip met Mozzarella
  33. Kip met Yoghurt en Tomatenpuree
  34. Kippenborst met Brandewijn en Kirsch
  35. Kippengoulash
  36. Kip Singapore
  37. Lamsfilet met Honing-tijmsaus en Aardappelgratin
  38. Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites
  39. Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus
  40. Lamsstoofpot met Aardappels
  41. Lamsvlees met Mosterd en Groenten
  42. Pasta Bolognese
  43. Pasta met Bellevue Kriek
  44. Pekingeend met lotus-blad pannekoekjes
  45. Pittige mosselen met thaise kruiden
  46. Pittige Rijstschotel met Prei, Ui en Gele Paprika
  47. Provençaalse Eendenborstfilet met Aardappelgratin en Geroosterde Groene Asperges met Rode Wijnsaus
  48. Ramen HCC
  49. Rijstschotel met paprika en sperziebonen
  50. Rundvlees met Rode Wijnsaus
  51. Satékip
  52. Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek

 

 

LAMSVLEES MET MOSTERD EN GROENTEN

tekstbestand

Lamsvlees met Mosterd en Groenten, bereid door de Happy Chief Cook.

Een redelijk pittige bamischotel die goed vult.
Het is een hoop werk, maar het loont de moeite.
De mosterd geeft het gerecht een interessante smaak.

Bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

300 gram lamsschijf,
1 eetlepel chiliolie,
1 theelepel gemberpoeder,
0,5 theelepel citroengras,
1 eetlepel Zaanse mosterd grof gemalen,
100 gram champignons,
1 gele paprika,
1 dunne prei,
1 carambole (stervrucht),
1 dikke bospeen,
10 gram verse geschilde gember,
1 solo clove knoflook,
1 ui,
1 gedroogde rode rawit (thaise peper),
4 nestjes bami,
3 eetlepels arachideolie,
1 eetlepel Chinese sojasaus.

Voorbereiding:

Spoel de lamsschijf onder zacht stromend koud water schoon en dep het daarna droog met keukenpapier.
Verwijder het bot en het vet.
***hard vet is slecht voor de gezondheid.***
Snijd het lamsvlees in kleine dunne plakjes.

Verkruimel de gedroogde rode rawit.

Meng het lamsvlees met de chiliolie, gemberpoeder, citroengras, Zaanse mosterd en de verkruimelde rode rawit.
Laat dit 45 minuten marineren.

Borstel de champignons schoon en snijd ze daarna in plakjes.

Snijd de gele paprika langs de naden door.
Verwijder de zaadbol, het zaad en de witte zaadlijsten.
Snijd de gele paprika in kleine dunne reepjes.

Spoel de prei onder zacht stromend koud water goed schoon.
Snijd de prei daarna in schuine plakjes van 1 centimeter dik.

Snijd de carambole (stervrucht) in dunne plakjes.

Schraap de bospeen schoon en daarna in de lengte in vieren.
Snijd de bospeen daarna in dunne plakjes.

Hak de gemberwortel fijn.

Snijd het kontje van de solo clove knoflook en daarna vertikaal doormidden.
Verwijder de harde schillen en hak de solo clove knoflook fijn.

Snijd kop en kont van de ui en daarna vertikaal doormidden.
verwijder de bruine vellen en snipper de ui fijn.

Bereiding:

Breng een pan water met wat zout en een eetlepel arachideolie aan de kook.
Kook de bami volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar (ongeveer 8 minuten).

Verhit de wok op hoog vuur.
Verhit vervolgens 2 eetlepels arachideolie in de wok.

Roerbak het lamsvlees tot deze helemaal verkleurd is (ongeveer 3 minuten).

Voeg de solo clove knoflook, de gember en de prei toe en roerbak 1 minuut.

Voeg vervolgens de champignons, de ui en de bospeen toe.
Roerbak dit 1 minuut.

Voeg dan de gele paprika en de carambole toe en roerbak 3 minuten.

Voeg de gare bami toe en schep alles door elkaar.
Schenk de Chinese sojasaus erover en roerbak alles nogmaals 1 minuut.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 5 Juni 2012.