Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus
  2. Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus
  3. Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Calvados
  4. Aardappels Griekse Stijl met kip
  5. Afrikaanse Eend
  6. Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier
  7. Burgoo
  8. Kraotach's Dragonballs
  9. Duivelse Kip
  10. Eendenborstfilét à la Kraotach met sperzieboontjes in paprikasaus
  11. Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus
  12. Eendenborstfilet met Abrikozensaus
  13. Eendenborstfilet met Abrikozensaus 2
  14. Eendenborstfilet met Cranberry-Portsaus
  15. Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
  16. Exotische Rijstschotel met kip
  17. Foe Yong Sjie met eiermie
  18. Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn
  19. Gebraden Lamsrollade met Portjus
  20. Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade
  21. Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje
  22. Griekse Kip
  23. Heraux Chili
  24. Hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus
  25. Hete Bamischotel
  26. Hete Rijstschotel
  27. Italiaanse Honingzoete Lamsrack
  28. Kerrielasagne
  29. Kerrienoedels met Roergebakken Groenten
  30. Kipfilet met Sinaasappelsaus
  31. Kip met Gouden Eieren
  32. Kip met Mozzarella
  33. Kip met Yoghurt en Tomatenpuree
  34. Kippenborst met Brandewijn en Kirsch
  35. Kippengoulash
  36. Kip Singapore
  37. Lamsfilet met Honing-tijmsaus en Aardappelgratin
  38. Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites
  39. Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus
  40. Lamsstoofpot met Aardappels
  41. Lamsvlees met Mosterd en Groenten
  42. Pasta Bolognese
  43. Pasta met Bellevue Kriek
  44. Pekingeend met lotus-blad pannekoekjes
  45. Pittige mosselen met thaise kruiden
  46. Pittige Rijstschotel met Prei, Ui en Gele Paprika
  47. Provençaalse Eendenborstfilet met Aardappelgratin en Geroosterde Groene Asperges met Rode Wijnsaus
  48. Ramen HCC
  49. Rijstschotel met paprika en sperziebonen
  50. Rundvlees met Rode Wijnsaus
  51. Satékip
  52. Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek

 

 

PASTA BOLOGNESE

tekstbestand

Pasta alla Bolognese, een hoofdgerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Een stevig hoofdgerecht met ui, winterwortel, champignons, knoflook en rundergehakt.

Ik heb bij dit gerecht gekozen voor een tagliatelle, maar u kunt een pasta gebruiken van uw voorkeur.

Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: ongeveer 40 à 45 minuten.

Ingrediënten:

2 eetlepels olijfolie,
1 ui,
1 winterwortel (niet te groot),
100 gram champignons,
200 gram rundergehakt,
1 bolletje knoflook solo clove*,
68 gram tomatenpuree (klein blikje),
2 eetlepels Italiaanse kruiden,
18,75 centiliter rode wijn,
verse basilicum,
zout,
4-seizoenenpeper,
100 gram geraspte Parmezaanse kaas,
300 à 400 gram pasta.

***/

* Knoflook Solo Clove:

Deze knoflook bestaat uit één grote teen, een soort klein uitje, wat heel makkelijk is in gebruik.
De varieteit `Solo Clove Garlic` groeit in de bergachtige omgeving van Yunnan provincie in China. Dit product wordt zonder bestrijdingsmiddelen geteelt. De tenen zijn 3 tot 3,5 cm groot en worden verkocht in mandjes met ca. 10 stuks.
De smaak van deze knoflooksoort is minder bitter dan de normale knoflook, u zal ook minder stinken uit uw mond.

/***

Voorbereiding:

Snipper de ui fijn.

Snijd de winterwortel in kleine blokjes.

Snij de champignons in plakjes.

Snij de knoflook solo clove in dunne plakjes.

Bereiding:

***
Zet een pan gezouten water met een scheutje olijfolie op het vuur voor de pasta.
***

Verhit de olijfolie in een wokpan en bakt het rundergehakt rul op hoog vuur.

Zodra het rundergehakt helemaal verkleurt is de wortel, ui en solo knoflook toevoegen en roerbakken totdat de ui zacht begint te worden.

Voeg daarna de champignons toe en roerbak dit nog 2 minuten.

Voeg 4-seizoenenpeper en zout naar smaak toe.

Doe de tomatenpuree erbij en 1 eetlepel Italiaanse kruiden en meng alles goed door elkaar.

Giet de rode wijn erbij, meng alles goed door elkaar en zet het vuur laag.

***
Op dit moment gaat de pasta het kokende water in om gaar gekookt te worden volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Proef de pasta, tegen de tijd dat het gaar begint te worden, of deze bijna beetgaar is.
De pasta mag net niet beetgaar zijn wanneer het bij de saus toegevoegd wordt.
***

Tegen het einde van de kooktijd van de pasta 1 kopje kookvocht aan de saus toevoegen en 1 eetlepel Italiaanse kruiden.
Meng alles goed door elkaar en voeg de pasta toe.
Schep alles om totdat het vocht bijna verdampt is en de pasta beetgaar is.

Verdeel de pasta bolognese over de borden, strooi er Parmezaanse kaas over en wat verse basilicum blaadjes.

Serveertip:

Serveer het op een bedje van veldsla.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 6 December 2010.