Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus
  2. Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus
  3. Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Calvados
  4. Aardappels Griekse Stijl met kip
  5. Afrikaanse Eend
  6. Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier
  7. Burgoo
  8. Kraotach's Dragonballs
  9. Duivelse Kip
  10. Eendenborstfilét à la Kraotach met sperzieboontjes in paprikasaus
  11. Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus
  12. Eendenborstfilet met Abrikozensaus
  13. Eendenborstfilet met Abrikozensaus 2
  14. Eendenborstfilet met Cranberry-Portsaus
  15. Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
  16. Exotische Rijstschotel met kip
  17. Foe Yong Sjie met eiermie
  18. Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn
  19. Gebraden Lamsrollade met Portjus
  20. Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade
  21. Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje
  22. Griekse Kip
  23. Heraux Chili
  24. Hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus
  25. Hete Bamischotel
  26. Hete Rijstschotel
  27. Italiaanse Honingzoete Lamsrack
  28. Kerrielasagne
  29. Kerrienoedels met Roergebakken Groenten
  30. Kipfilet met Sinaasappelsaus
  31. Kip met Gouden Eieren
  32. Kip met Mozzarella
  33. Kip met Yoghurt en Tomatenpuree
  34. Kippenborst met Brandewijn en Kirsch
  35. Kippengoulash
  36. Kip Singapore
  37. Lamsfilet met Honing-tijmsaus en Aardappelgratin
  38. Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites
  39. Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus
  40. Lamsstoofpot met Aardappels
  41. Lamsvlees met Mosterd en Groenten
  42. Pasta Bolognese
  43. Pasta met Bellevue Kriek
  44. Pekingeend met lotus-blad pannekoekjes
  45. Pittige mosselen met thaise kruiden
  46. Pittige Rijstschotel met Prei, Ui en Gele Paprika
  47. Provençaalse Eendenborstfilet met Aardappelgratin en Geroosterde Groene Asperges met Rode Wijnsaus
  48. Ramen HCC
  49. Rijstschotel met paprika en sperziebonen
  50. Rundvlees met Rode Wijnsaus
  51. Satékip
  52. Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek

 

 

PASTA MET BELLEVUE KRIEK

tekstbestand

Pasta met Bellevue Kriek, een hoofdgerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Een simpel gerecht met pasta en bier (Kriek van Bellevue).
Bereid met sjalotjes, kastagnechampignons, gerookte achterham, bieslook en Parmezaanse kaas.

Bereidingstijd: 20 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

150 gram pasta bijvoorbeeld: fusilli, penne of farfalle,
250 gram kastanjechampignons,
2 sjalotjes,
130 gram gerookte achterham, in reepjes,
1 theelepel gedroogde tijm,
2 eetlepels olijfolie,
0,1 liter Kriek Bellevue (bier),
1 eetlepel fijngeknipte bieslook,
50 gram geraspte Parmezaanse kaas,
4-seizoenenpeper uit de molen naar smaak,
zout naar smaak.

Bereiding:

Pasta in ruim water met een snufje zout beetgaar koken.
In een vergiet laten uitlekken, in een schaal doen en 2 eetlepels olijfolie erdoor roeren.

Kastanjechampignons voorzichtig schoon borstelen en in plakjes snijden.

Sjalotjes schillen en fijn snipperen.

Twee eetlepels olijfolie in een wok of koekenpan met antiaanbaklaag verwarmen en de champignons en de sjalotjes roerbakken.

Het bier erdoor roeren en  nog 3 tot 4 minuten goed verwarmen.
De pasta door dit mengsel roeren en nog kort goed verwarmen.

Op smaak brengen met peper en zout en de tijm erdoor roeren.

De plak gerookte achterham in reepjes snijden en erdoor roeren.

Over voorverwarmde borden verdelen en met fijngeknipte bieslook garneren.

Naar smaak met parmezaanse kaas bestrooien.

U kan er een goed gekoeld glas Kriek van Bellevue erbij drinken.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 12 Februari 2011.