Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus
  2. Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus
  3. Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Calvados
  4. Aardappels Griekse Stijl met kip
  5. Afrikaanse Eend
  6. Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier
  7. Burgoo
  8. Kraotach's Dragonballs
  9. Duivelse Kip
  10. Eendenborstfilét à la Kraotach met sperzieboontjes in paprikasaus
  11. Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus
  12. Eendenborstfilet met Abrikozensaus
  13. Eendenborstfilet met Abrikozensaus 2
  14. Eendenborstfilet met Cranberry-Portsaus
  15. Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
  16. Exotische Rijstschotel met kip
  17. Foe Yong Sjie met eiermie
  18. Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn
  19. Gebraden Lamsrollade met Portjus
  20. Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade
  21. Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje
  22. Griekse Kip
  23. Heraux Chili
  24. Hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus
  25. Hete Bamischotel
  26. Hete Rijstschotel
  27. Italiaanse Honingzoete Lamsrack
  28. Kerrielasagne
  29. Kerrienoedels met Roergebakken Groenten
  30. Kipfilet met Sinaasappelsaus
  31. Kip met Gouden Eieren
  32. Kip met Mozzarella
  33. Kip met Yoghurt en Tomatenpuree
  34. Kippenborst met Brandewijn en Kirsch
  35. Kippengoulash
  36. Kip Singapore
  37. Lamsfilet met Honing-tijmsaus en Aardappelgratin
  38. Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites
  39. Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus
  40. Lamsstoofpot met Aardappels
  41. Lamsvlees met Mosterd en Groenten
  42. Pasta Bolognese
  43. Pasta met Bellevue Kriek
  44. Pekingeend met lotus-blad pannekoekjes
  45. Pittige mosselen met thaise kruiden
  46. Pittige Rijstschotel met Prei, Ui en Gele Paprika
  47. Provençaalse Eendenborstfilet met Aardappelgratin en Geroosterde Groene Asperges met Rode Wijnsaus
  48. Ramen HCC
  49. Rijstschotel met paprika en sperziebonen
  50. Rundvlees met Rode Wijnsaus
  51. Satékip
  52. Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek

 

 

EngelsPITTIGE MOSSELEN MET THAISE KRUIDEN

tekstbestand

Pittige Mosselen met Thaise Kruiden, een hoofdgerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Ondanks de rode Spaanse peper zijn de mosselen vrij zacht van smaak.
De mosselsaus die er vanaf komt is heerlijk romig.

Mocht u koriander niet lekker vinden, dan kan u deze vervangen door bladpeterselie.

Bereidingstijd: ongeveer 35 minuten.
Aantal personen: 2 à 3.

Ingrediënten:

1 limoen,
2 kilo mosselen,
0,4 liter kokosmelk,
0,5 theelepel gemalen kardemom,
2 centimeter verse gemberwortel,
1 stengel citroengras (sereh),
1 rode Spaanse peper,
3 lente-uitjes,
enkele takjes koriander,
aluminiumfolie.

Voorbereiding:

De limoen onder koud stromend water schoonboenen.
Rasp de schil van de limoen en zet die apart.
Halveer de limoen en pers de beide helften uit.

Snijd de gember in dunne plakken.

Snijd de stengel citroengras in stukken.

Was de rode Spaanse peper en snijd het in de lengte doormidden.
Verwijder het zaad en de zaadlijsten.
Snijd de rode Spaanse peper in smalle reepjes.

De lente-ui schoonmaken en in smalle ringen snijden.

Mosselen onder koud stromend water afspoelen en in vergiet goed laten uitlekken.
Kapotte exemplaren en openstaande mosselen die (na een tik ertegenaan) niet sluiten, verwijderen.

Bereiding:

In grote soeppan de kokosmelk met kardemom, gemberwortel, citroengras, 1 eetlepel limoensap en de helft van het limoenrasp aan de kook brengen.

Mosselen toevoegen en afgedekt in 5 à 8 minuten gaarkoken, af en toe omschudden.
Met schuimspaan mosselen uit de pan in 2 voorverwarmde schalen scheppen (exemplaren die niet zijn opengegaan weggooien).
Mosselen met aluminiumfolie afdekken en warmhouden.

Snijd in de tussentijd de koriander fijn.

De helft van de rode peper, rest van het limoensap en de rest van het limoenrasp aan het kookvocht toevoegen en geheel aan de kook brengen.

Kookvocht onafgedekt op hoog vuur ongeveer 2 minuten laten koken totdat het begint in te dikken.

Kookvocht zeven en in 2 schaaltjes schenken.

Lente-ui, koriander en de rest van de rode peper over de mosselen strooien.

Serveer de schalen mosselen samen met de schaaltjes mosselsaus.

Tip:

Dit mosselgerecht is ook koud erg lekker, bijvoorbeeld als borrelhapje tijdens een tuinfeest.
Na bereiding laat u de mosselen afkoelen en bewaar u ze tot gebruik in de koelkast.
Serveer de mosselen in een halve schelp met een beetje mosselsaus op grote plateaus: dat eet makkelijk en het ziet er bovendien prachtig uit.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 25 Juli 2010, vernieuwd op 6 September 2013.