Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus
  2. Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus
  3. Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Calvados
  4. Aardappels Griekse Stijl met kip
  5. Afrikaanse Eend
  6. Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier
  7. Burgoo
  8. Kraotach's Dragonballs
  9. Duivelse Kip
  10. Eendenborstfilét à la Kraotach met sperzieboontjes in paprikasaus
  11. Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus
  12. Eendenborstfilet met Abrikozensaus
  13. Eendenborstfilet met Abrikozensaus 2
  14. Eendenborstfilet met Cranberry-Portsaus
  15. Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
  16. Exotische Rijstschotel met kip
  17. Foe Yong Sjie met eiermie
  18. Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn
  19. Gebraden Lamsrollade met Portjus
  20. Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade
  21. Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje
  22. Griekse Kip
  23. Heraux Chili
  24. Hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus
  25. Hete Bamischotel
  26. Hete Rijstschotel
  27. Italiaanse Honingzoete Lamsrack
  28. Kerrielasagne
  29. Kerrienoedels met Roergebakken Groenten
  30. Kipfilet met Sinaasappelsaus
  31. Kip met Gouden Eieren
  32. Kip met Mozzarella
  33. Kip met Yoghurt en Tomatenpuree
  34. Kippenborst met Brandewijn en Kirsch
  35. Kippengoulash
  36. Kip Singapore
  37. Lamsfilet met Honing-tijmsaus en Aardappelgratin
  38. Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites
  39. Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus
  40. Lamsstoofpot met Aardappels
  41. Lamsvlees met Mosterd en Groenten
  42. Pasta Bolognese
  43. Pasta met Bellevue Kriek
  44. Pekingeend met lotus-blad pannekoekjes
  45. Pittige mosselen met thaise kruiden
  46. Pittige Rijstschotel met Prei, Ui en Gele Paprika
  47. Provençaalse Eendenborstfilet met Aardappelgratin en Geroosterde Groene Asperges met Rode Wijnsaus
  48. Ramen HCC
  49. Rijstschotel met paprika en sperziebonen
  50. Rundvlees met Rode Wijnsaus
  51. Satékip
  52. Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek

 

 

PITTIGE RIJSTSCHOTEL MET PREI, UI EN GELE PAPRIKA

tekstbestand

Een pittige rijstschotel met kip, prei, ui en gele paprika met een zeer pittige saus gegarneerd met plakjes trostomaat. Bereid door de Happy Chief Cook.

Een rijstschotel met kip, prei, ui en gele paprika met een zeer pittige saus.

Ondanks dat het zaad uit de Spaanse peper verwijderd is, is het behoorlijk pittig.
De rijst en de saus kunnen ruim vooraf bereid worden.

Bereidingstijd: ongeveer 35 minuten.
Aantal personen: 2 à 3.
Techniek: roerbakken, koken.

Ingrediënten:

1 kipfilet à 250 gram,
1 prei,
1 grote ui,
1 gele paprika,
1 mok rijst (0,25 liter),
1,25 mok water,
1 theelepel zout,
1 rode Spaanse peper,
1 solo clove knoflook,
10 gram gemberwortel (geschild),
0,1 liter heet water,
0,5 blokje kippenbouillon,
1 eetlepel azijn,
2 eetlepels lichte sojasaus,
bindpapje ( 1 theelepel maïzena gemengd met 1 eetlepel water),
1 theelepel suiker,
3 eetlepels arachideolie.

Garnering:

1 trostomaat.

Benodigdheden:

wok,
spatel,
hakblok/snijplank,
koksmes,
1 schaal voor de saus,
2 schalen,
steelpan met deksel,
keukenpapier,
serveerschaal.

Bereiding rijst:

Doe de rijst in een steelpan, voeg een theelepel zout en een theelepel arachideolie toe.
Schud alles goed door elkaar zodat alle rijstkorrels met een laagje arachideolie bedekt zijn.
Giet dan 1,25 mok erbij en breng het aan de kook met het deksel op de pan.
Zodra het kookt het vuur op de laagste stand zetten en laten pruttelen totdat het water opgenomen is (ongeveer 10 minuten).
Zet dan het vuur uit en laat het nog 10 minuten staan met het deksel op de pan.
De rijst is dan klaar voor verder gebruik.

Bereiding saus:

Was de prei onder zacht stromend water schoon en laat het uitlekken.
Snijd 50 gram prei in zeer dunne reepjes en hak het daarna fijn.

Snijd het kontje van de solo clove knoflook en daarna vertikaal doormidden.
Verwijder de harde schillen en hak de solo clove knoflook fijn.

Hak de gemberwortel fijn.

Snijd de steelaanzet van de rode Spaanse peper.
Rol tussen de handen, de rode Spaanse peper, om het zaad los te maken en schud daarna het zaad eruit.
Snijd de rode Spaanse peper in zeer dunne ringen en hak het daarna fijn.

Los het halve blokje kippenbouillon op in 0,1 liter heet water.
Voeg daarna de azijn, lichte sojasaus en de suiker toe.

Verhit de wok op hoog vuur.
Verhit vervolgens 1,5 eetlepel arachideolie.

Roerbak de prei, solo clove knoflook, gember en rode Spaanse peper totdat het begint te geuren.
Voeg dan het kippenbouillon mengsel toe en breng het al roerende aan de kok.
Giet het bindpapje erbij en breng het geheel onder voortdurend roeren weer aan de kook.
Laat het doorkoken totdat de saus lichtjes gebonden is.
Giet de saus in een schaal en zet het apart voor verder gebuik.
Spoel dan de wok schoon.

Voorbereiding:

Snijd kop en kont van de ui en daarna vertikaal doomidden.
Verwijder de bruine vellen.
Snijd de halve uien in plakken van 1 centimeter dik en vervolgens in vieren.

Snijd de rest van de prei in schuine ringen van 1,5 centimeter breed.

Snijd de gele paprika langs de naden door.
Haal de parten gele paprika van elkaar en verwijder het zaad en de zaadlijsten.
Snijd de gele paprika in repen en vervolgens in stukjes.

Spoel de kipfilet af onder zacht stromend koud water en de de kipfilet vervolgens droog met keukenpapier.
Snijd de kipfilet in smalle repen en vervolgens in kleine blokjes.

Eindbereiding:

Verhit de wok op hoog vuur.
Verhit vervolgens 1,5 eetlepel arachideolie.

Roerbak de ui samen met de prei totdat de ui helemaal zacht is.
Voeg de blokjes kip toe en roerbak het totdat alles compleet verkleurd is.
Voeg dan de gele paprika toe en roerbak het een halve minuut.
Voeg de saus toe en schep alles goed door elkaar.
Voeg de gare rijst toe en roerbak het geheel totdat alles goed opgewarmd is.

Schep het gerecht op een serveerschaal en garneer het met plakjes trostomaat.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 25 April 2012.