Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus
  2. Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus
  3. Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Calvados
  4. Aardappels Griekse Stijl met kip
  5. Afrikaanse Eend
  6. Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier
  7. Burgoo
  8. Kraotach's Dragonballs
  9. Duivelse Kip
  10. Eendenborstfilét à la Kraotach met sperzieboontjes in paprikasaus
  11. Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus
  12. Eendenborstfilet met Abrikozensaus
  13. Eendenborstfilet met Abrikozensaus 2
  14. Eendenborstfilet met Cranberry-Portsaus
  15. Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
  16. Exotische Rijstschotel met kip
  17. Foe Yong Sjie met eiermie
  18. Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn
  19. Gebraden Lamsrollade met Portjus
  20. Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade
  21. Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje
  22. Griekse Kip
  23. Heraux Chili
  24. Hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus
  25. Hete Bamischotel
  26. Hete Rijstschotel
  27. Italiaanse Honingzoete Lamsrack
  28. Kerrielasagne
  29. Kerrienoedels met Roergebakken Groenten
  30. Kipfilet met Sinaasappelsaus
  31. Kip met Gouden Eieren
  32. Kip met Mozzarella
  33. Kip met Yoghurt en Tomatenpuree
  34. Kippenborst met Brandewijn en Kirsch
  35. Kippengoulash
  36. Kip Singapore
  37. Lamsfilet met Honing-tijmsaus en Aardappelgratin
  38. Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites
  39. Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus
  40. Lamsstoofpot met Aardappels
  41. Lamsvlees met Mosterd en Groenten
  42. Pasta Bolognese
  43. Pasta met Bellevue Kriek
  44. Pekingeend met lotus-blad pannekoekjes
  45. Pittige mosselen met thaise kruiden
  46. Pittige Rijstschotel met Prei, Ui en Gele Paprika
  47. Provençaalse Eendenborstfilet met Aardappelgratin en Geroosterde Groene Asperges met Rode Wijnsaus
  48. Ramen HCC
  49. Rijstschotel met paprika en sperziebonen
  50. Rundvlees met Rode Wijnsaus
  51. Satékip
  52. Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek

 

 

SATÉKIP

tekstbestand

Satékip met een pittige satésaus geserveerd met witte rijst gemengd met doperwten en gegarneerd met een trostomaat. Een origineel gerecht van de Happy Chief Cook.

Satékip met een pittige satésaus geserveerd met witte rijst vermengd met doperwten en gegarneerd met een trostomaat.

Stukjes kip gemarineerd in een saté beslag en vervolgens gefrituurd waardoor het beslag een jasje vormt rond de stukjes kip.
Zodra de stukjes kip boven komen drijven zijn ze al gaar, maar ik heb ze iets langer laten garen zodat ze donkerbruin geworden zijn.
Van de overgebleven marinade heb ik een pittige satésaus gemaakt.

De doperwten heb ik ruim van tevoren uit de vriezer gehaald zodat ze bij de "bereiding" al compleet ontdooid waren.

Bereidingstijd: 50 minuten.
Aantal personen: 2 à 3.
Techniek: marineren, frituren, koken, magnetron.

Ingrediënten:

1 kipfilet (270 gram),
2 eieren,
2 eetlepels maïzena,
2 eetlepels water,
1,5 eetlepel lichte Thaise sojasaus,
1 eetlepel donkere Thaise sojasaus,
1 eetlepel rijstwijn,
2 theelepels suiker,
1 theelepel zout,
2 eetlepels pindakaas (Calvé),
2 gedroogde Thaise pepertjes,
2 theelepels Saté Boemboe kruiden (Conimex (poeder in potje)),
1 theelepel gemberpoeder,
0,4 liter arachideolie.

Satésaus:

overgebleven marinade,
0,2 liter water.

Overig:

1 mok rijst (0,25 liter),
1,25 mok water,
1 theelepel zout,
200 gram doperwten,
1 trostomaat.

Benodigdheden:

wok,
schuimspaan,
mok,
grote kom,
vork,
hakblok/snijplank,
koksmes,
keukenpapier,
steelpan met deksel,
magnetron 900 Watt,
2 borden + bestek.

Voorbereiding:

Spoel de kipfilet af onder zacht stromend koud water en dep het daarna droog met keukenpapier.

Snijd het kiphaasje los van de kipfilet en verwijder het vet en de zeen.
Snijd de kipfilet in repen van 2 centimeter dik en vervolgens in blokjes.
Snijd ook het kiphaasje in stukjes van 2 centimeter.

Splits de eieren.
***De dooiers kan u eventueel nog gebruiken om er een vla van te maken.***

Klop de eiwitten los met 2 eetlepels water.
Klop daarna de maïzena erdoor totdat er een egaal papje ontstaan is.
Klop er dan de lichte en donkere Thaise sojasaus erdoor samen met de rijstwijn, de boemboe saté kruiden, gemberpoeder, suiker en het zout.
Klop vervolgens de pindakaas erdoor totdat het een egaal mengsel is.

Verkruimel de gedroogde Thaise pepertjes en meng het door de marinade.

Meng de stukjes kip door de marinade en laat het minimaal een half uur staan.

Bereiding:

Kook de rijst met het water en het zout op een zacht vuurtje gaar met het deksel op de pan.
Zodra het water opgenomen is door de rijst, de doperwten erover strooien, het deksel terug op de pan en het vuur uit.
De warmte van de rijst is genoeg om de doperwten te garen.
Het koken duurt ongeveer 10 minuten en daarna 10 minuten rusten met het deksel op de pan.

Wanner het vuur onder de rijst uitgezet wordt, de arachideolie in de wok verhitten.
De arachideolie is warm genoeg als wanneer u een druppeltje beslag in de arachideolie laat vallen onmiddelijk begint te bruizen.

Haal met een vork de stukjes kip uit de marinade en laat ze in de arachideolie vallen.
Frituur 5 à 6 stukjes tegelijkertijd.
Zorg ervoor dat de stukjes kip niet tegen elkaar zitten, ga er met de schuimspaan door en frituur ze totdat ze boven komen drijven en goudbruin geworden zijn.
Haal ze dan met de schuimspaan eruit en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Herhaal dit totdat alles gefrituurd is.

Meng de marinade met 0,2 liter water totdat er een dun beslag ontstaan is.
Zet het dan in de magnetron en laat het een minuut op de hoogste stand garen.
Haal het dan uit de magnetron en roer alles goed door elkaar totdat het een egaal mengsel is.
Zet het terug in de magnetron en laat het ongeveer 30 seconden garen op de hoogste stand.
Haal het dan weer uit de magnetron en roer alles goed door elkaar totdat het goed ingedikt en egaal is.

Roer de doperwten door de rijst heen en snijd de trostomaat in plakjes.

Serveer alles op de borden zo warm mogelijk.

Eet smakelijk!

Een origineel gerecht van de Happy Chief Cook, geplaatst op 6 April 2012.