Hoofdgerechten

Hoofdgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.

  1. Aardappelschotel met Entrecote in een Pittige Rundvleessaus
  2. Aardappelschotel met Paprika in een Oester-ketjapsaus
  3. Aardappelschotel met Varkensfilet en Italiaanse Kruiden afgeblust met Calvados
  4. Aardappels Griekse Stijl met kip
  5. Afrikaanse Eend
  6. Bourgondische Kip met Oud Bruin Bier
  7. Burgoo
  8. Kraotach's Dragonballs
  9. Duivelse Kip
  10. Eendenborstfilét à la Kraotach met sperzieboontjes in paprikasaus
  11. Eendenborstfilet met Abrikozenappelsaus
  12. Eendenborstfilet met Abrikozensaus
  13. Eendenborstfilet met Abrikozensaus 2
  14. Eendenborstfilet met Cranberry-Portsaus
  15. Eendenborstfilet met Sinaasappelsaus
  16. Exotische Rijstschotel met kip
  17. Foe Yong Sjie met eiermie
  18. Gebraden Kalkoenfilet met Tijm en Rozemarijn
  19. Gebraden Lamsrollade met Portjus
  20. Geroosterde Varkenshaasjes in Walnoten Marinade
  21. Kraotach's gevulde eendenborstfilét met een italiaans tintje
  22. Griekse Kip
  23. Heraux Chili
  24. Hertenbiefstuk met paddestoelen roomsaus
  25. Hete Bamischotel
  26. Hete Rijstschotel
  27. Italiaanse Honingzoete Lamsrack
  28. Kerrielasagne
  29. Kerrienoedels met Roergebakken Groenten
  30. Kipfilet met Sinaasappelsaus
  31. Kip met Gouden Eieren
  32. Kip met Mozzarella
  33. Kip met Yoghurt en Tomatenpuree
  34. Kippenborst met Brandewijn en Kirsch
  35. Kippengoulash
  36. Kip Singapore
  37. Lamsfilet met Honing-tijmsaus en Aardappelgratin
  38. Lamsfilet met Rozemarijnsaus en Aardappelgratin met Sweatbites
  39. Lamskotelet met Sperziebonen in Rode Wijnsaus
  40. Lamsstoofpot met Aardappels
  41. Lamsvlees met Mosterd en Groenten
  42. Pasta Bolognese
  43. Pasta met Bellevue Kriek
  44. Pekingeend met lotus-blad pannekoekjes
  45. Pittige mosselen met thaise kruiden
  46. Pittige Rijstschotel met Prei, Ui en Gele Paprika
  47. Provençaalse Eendenborstfilet met Aardappelgratin en Geroosterde Groene Asperges met Rode Wijnsaus
  48. Ramen HCC
  49. Rijstschotel met paprika en sperziebonen
  50. Rundvlees met Rode Wijnsaus
  51. Satékip
  52. Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek

 

 

SURF 'N TURF: HEEK MET SALIE, MOZZARELLA, KIP EN SPEK

tekstbestand

Surf 'n Turf: Heek met Salie, Mozzarella, Kip en Spek. Een hoofdgerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Ik heb het recept Zeeduivel met salie en spek als basis genomen voor de visrollade.

De heek filet wordt gevuld met de salie en daarna dubbel gevouwen.
Daarna wordt het zo strak mogelijk in de ontbijtspek gerold.
De visrollade is goed voor 2 personen.

Het is een goed vullend hoofdgerecht.

Aantal personen: 2.
Bereidingstijd: ongeveer 50 - 55 minuten.

Ingrediënten:

150 gram heek filet,
1 eetlepel citroensap,
125 gram mozzarella (buffel) (in reepjes gesneden),
2 kipfilets,
5 à 6 plakjes ontbijtspek,
4 eetlepels saffloerolie,
5 takjes verse salie,
2 uien,
0,2 liter visfond,
0,5 eetlepel maïzena,
2 eetlepels water,
paprika poeder,
cayennepeper,
gemalen komijn,
zout,
4-seizoenenpeper.

Overige Ingrediënten:

200 à 300 gram tagliatelle,
ruim water,
1 eetlepel olijfolie,
zout.

Bereiding:

Was de heek filet onder zacht stromend koud water en dep het droog met keukenpapier.
Besprenkel de heek filet met het citroensap en laat het 10 minuten rusten.

Was de kipfilet onder zacht stromend koud water en dep het droog met keukenpapier.

Dep de heek filet droog.
Snijd de heek filet horizontaal voor driekwart door.
Haal van drie takjes salie de blaadjes af en hak de blaadjes salie grof.
Vul de heek filet daarmee.
Kruid de heek filet lichtjes met 4-seizoenenpeper.

Leg een rij van 5 à 6 plakjes ontbijtspek dakpansgewijs op elkaar zodat de heek filet er helemaal mee ingepakt kan worden.
Zet het vast met een saté-prikker.

Verwarm de hete lucht-oven voor op 90 graden Celsius.

Pel de ui en snij hem in fijne schijfjes.

Verhit de saffloerolie in een pan.
Bak de visrollade 2 minuten in de saffloerolie.
Haal de visrollade uit de pan en leg het in een ingevette ovenschaal.

Plaats de ovenschaal met de visrollade daarna midden in de oven.
Laat het 25 minuten in de oven garen.

Kruid de kipfilets met zout, 4-seizoenenpeper, cayennepeper, paprikapoeder en een snufje komijn.
Bak de kipfilets in een beetje saffloerolie goudbruin en door en door gaar op een matige vlam.

Fruit de uischijfjes in dezelfde pan waarin de visrollade aangebraden is.
Blus de uien met de visfond en kruid eventueel bij met 4-seizoenen peper en zout.
Bind de saus eventueel met een beetje in water opgelost maiszetmeel.

Serveren:

Verdeel de tagliatelle over de borden en schep de saus erover.
Leg de goudbruin gebraden kipfilet naast de tagliatelle.
Snij de visrollade in vieren en plaats op elke kipfilet 2 stukjes visrollade.
Verdeel de mozzarella langs de kipfilet en strooi een beetje salie over de stukjes visrollade.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op: 24 Juni 2011.

Bron: knackweekend.rnews.be