EnglishAARDAPPEL-DOPERWTEN BHAJEE

tekstbestand

Een licht pittige aardappelschotel met doperwten. Aardappel-doperwten Bhajee is een Indiaas gerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 45 minuten.

Ingrediënten:

3 à 4 eetlepels zonnebloemolie,
1 ui (in dunne ringen gesneden),
1 theelepel kurkuma (koenjit),
1 theelepel komijnzaadjes,
0,25 theelepel gemberpoeder,
1 kleine groene peper (ontdaan van zaad en fijngehakt),
500 gram aardappels (geschild en in blokjes gesneden),
250 gram verse doperwten of ontdooide diepgevroren erwten,
verse koriander (fijngehakt).

Bereiding:

Verhit de zonnebloemolie in een stoofpan of wokpan.
Doe de gesneden ui erbij en fruit deze 5 tot 7 minuten totdat hij bruin is geworden, maar niet knapperig.
Blijf goed roeren.

Voeg dan de kurkuma (koenjit), komijnzaadjes, gemberpoeder en het fijngehakte groene pepertje toe.
Doe er tot slot de aardappelen bij.
Bak dit geheel 5 minuten zachtjes en blijf roeren.

Roer er vervolgens de doperwten erdoor.
Doe het deksel op de pan en laat het op een laag vuur 15 tot 20 minuten sudderen totdat de aardappels gaar zijn, maar nog wel hun vorm hebben behouden.

Strooi de gehakte koriander erover als garnering en dien het gerecht direct op.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook.