GEKRUIDE RODE GARNALEN

tekstbestand

Gekruide Rode Garnalen, een gerecht uit India bereid door de Happy Chief Cook.

De garnalen zijn zeer pittig.
De Indiase Dahl past erg goed bij deze gekruide rode garnalen.
Ondanks dat de Indiase Dahl pittig is blust het toch het vuur van de gekruide rode garnalen.

Alles bij elkaar genomen bent u maar een goede 30 minuten in totaal aan de gang, de rest van de tijd is wachten totdat de garnalen goed gemarineerd zijn.

Aantal personen: 4 à 5.
Bereidingstijd: 20 minuten voorbereiding + 15 - 20 uur marineren + 10 minuten eindbereiding.

Ingrediënten:

20 grote rauwe garnalen (gepeld en schoongemaakt),
68 gram tomatenpuree,
2 eetlepels water,
0,5 eetlepel ghee,
paar takjes koriander,
4 solo clove knoflook,
verse gemberwortel,
4 rode Spaanse pepertjes,
4 groene Spaanse pepertjes,
1 citroen,
1 eetlepel donkere basterdsuiker,
zout naar smaak.

Voorbereiding:

Snijd de kontjes van de knoflook en snijd ze vertikaal doormidden.
Verwijder de schil en hak ze ragfijn.

Rasp de gemberwortel totdat u 2 à 3 theelepels vol heeft.

Hak de Spaanse pepertjes fijn.

Rasp een theelepel citroenschil en pers de citroen daarna uit.

Bereiding:

Meng in een grote kom de knoflook, geraspte gember, fijngehakte Spaanse pepertjes, donkere basterdsuiker, citroenrasp en 3 eetlepels citroensap met elkaar en breng het op smaak met zout.

Doe de garnalen erbij en roer alles goed door elkaar zodat alle garnalen helemaal bedekt zijn met de marinade.
Dek de kom af met huishoudfolie en zet het in de koelkast om het te laten marineren.
Laat het minimaal 15 uur marineren.

Eindbereiding:

Meng de tomatenpuree met 2 eetlepels water en zet het apart voor verder gebruik.

Verhit de ghee in een wok of grote koekenpan, zet daarna het vuur laag.

Voeg de garnalen met de marinade toe en roerbak de garnalen totdat ze helemaal verkleurd zijn.

Voeg de tomatenpuree vermengd met het water erbij en roer alles goed door elkaar en zet het vuur uit.

Doe de garnalen in een serveerschaal en strooi er wat fijngehakte koriander over.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 16 Oktober 2011.