GEURIGE PILAFRIJST

tekstbestand

Geurige Pilafrijst, een gerecht uit India bereid door de Happy Chief Cook.

Een zacht van smaak en geurige basmatirijst die helpt bij het blussen van zeer pittige gerechten.

De saffraan die ik gebruikt heb is van een iets mindere kwaliteit, als u verse saffraan gebruikt zal u maar 2 eenheden nodig hebben.
De saffraan geeft wel een heerlijke smaak en geur aan het gerecht.

Aantal personen: 2 à 3.
Bereidingstijd: 30 minuten.

Ingrediënten:

5 eenheden saffraan,
180 gram basmatirijst,
1 eetlepel ghee,
1 sjalotje,
1 theelepel gemalen kardemom,
0,3 liter water,
1 kaneelstokje,
zout naar smaak.

Benodigdheden:

steelpan met deksel,
houten spatel,
vijzel.

Bereiding:

Stamp de saffraan fijn in een vijzel.
Meng het saffraanpoeder met een eetlepel kokend water en zet het apart.

Doe de basmatirijst in een fijne zeef en spoel het onder de kraan schoon.
Laat het daarna uitlekken.

Snijd kop en kont van het sjalotje en snijd het daarna vertikaal doormidden.
Verwijder de bruine schillen en snipper het sjalotje fijn.

Verhit de ghee in een grote steelpan met zware bodem.

Roerbak het sjalotje totdat alles zacht is.

Voeg het kardemompoeder, het kaneelstokje en de basmatirijst toe en roer alles goed door elkaar.

Voeg het water, saffraanoplossing en het zout toe, roer alles goed door elkaar en breng het aan de kook met het deksel op de pan.
Zodra het kookt, het vuur op de laagste stand zetten en laten sudderen totdat al het vocht opgenomen is.
Zet daarna het vuur uit en laat het nog 10 minuten staan met het deksel erop.

Verwijder voor het opdienen het kaneelstokje.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 16 Oktober 2011.