EnglishTANDOORI LAMSKOTELETJES

tekstbestand

Van oudsher wordt het eten klaargemaakt in een klei-oven in de vorm van een vat.
Deze oven is de tandoor.
In dit recept hebben we de traditionele kruiden en smaken van tandoori gebruikt en daarna grillen we de lamskoteletjes.
Tandoori koken is erg populair in India.

Pittige roze gekleurde lamskoteletjes. Tandoori Lamskoteletjes is een indiaas gerecht in de keuken van de Happy Chief Cook.

Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 60 minuten.

Ingrediënten:

8 lamskoteletjes,
4 eetlepels volle yoghurt,
2 theelepels fijngehakte verse gemberwortel,
2 teentjes knoflook (geperst uit de knijper),
2 eetlepels limoensap,
2 theelepels gemalen komijn (djinten),
0,5 theelepel kardemompoeder,
0,5 theelepel chilipoeder,
0,5 theelepel garam masala,
een paar druppels eetbare rode kleurstof (is in een toko te verkrijgen).

Bereiding:

Haal al het zichtbare vet van het vlees af en zet het apart.

Meng voor de marinade de yoghurt met de gember, knoflook, het limoensap, de komijn (djinten), kardemom, chilipoeder en garam masala.

Voeg rode kleurstof toe totdat de marinade roze is.
Doe de lamskoteletjes erbij en zorg ervoor dat ze bedekt worden met een laagje marinade.
Marineer het vlees 30 minuten.

Haal vervolgens de lamskoteletjes uit de marinade.

Grill of barbeque ze 6 -8 minuten.
Keer ze regelmatig en smeer ze in met de marinade.

Tip:

Garam masala is een kruidenmengsel dat u in toko's kunt kopen.
De samenstelling varieërt, maar meestal bevat de mix koriander, komijn, kardemom, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, zout en peper.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook.