EngelsAJAM GORENG PEDIS ( Scherp gekruide kip uit de wadjan/wok)

tekstbestand

Ajam Goreng Pedis (scherp gekruide kip uit de wadjan/wok. Bereid door de Happy Chief Cook. Het gerecht is licht zoet maar pittig van smaak. Een Indonesisch recept.

Dit gerecht is bereid met de 3 theelepels sambal oelek.
Het is licht zoet en pittig van smaak.

Aantal personen: 2 à 4.
Bereidingstijd: 16 minuten.

Ingrediënten:

350 à 400 gram kipfilét,
2 eetlepels arachideolie,
1 grote ui (gesnipperd),
0,5 theelepel knoflookpoeder,
0,5 theelepel djahé (gemalen gemberwortel),
2 à 3 theelepels sambal oelek of sambal oelek trassie,
4 eetlepels ketjap manis.

Optioneel:

1 eetlepel fijngehakte bladselderij,
1 à 2 tomaten (in partjes gesneden).

Bereiding:

Snijd het kippenvlees in smalle reepjes.
Verhit de arachideolie in een wadjan of wok en voeg het kippenvlees er bij gedeelten aan toe.
Laat alles 3 minuten, onder voortdurend roeren en omscheppen, bakken.

Schuif het kippenvlees naar een zijde van de wadjan of wok en fruit in de olie op de bodem de uiensnippers tot ze beginnen te kleuren.
Schep knoflookpoeder en djahé (gemalen gemberwortel) erdoor en voeg daarna sambal de ketjap erdoor.
Breng de saus aan de kook.
Schep de reepjes kippenvlees door de saus en laat er nog even de kook over komen.

Doe alles over in een voorverwarmde schaal.

Tip:

Strooi er eventueel 1 eetlepel fijngehakte bladselderij over en leg er, bij wijze van garnering één of meer in parten gesneden tomaat bij.

* Ajam Goreng Pedis kan heel goed als bijgerecht bij een rijsttafel worden gegeven.
U kunt het ook, eventueel in combinatie met een groentegerecht (bijvoorbeeld Gado Gado of Orak Arik) samen met drooggekookte rijst geven.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 15 November 2009.