EngelsAJAM KERRIE (Licht gekruide kip met kerriesaus)

tekstbestand

Ajam Kerrie met rijst gemengd met doperwten en tropische vruchtensalade. Bereid door de Happy Chief Cook.

Deze Ajam Kerrie is licht pittig en is geserveerd met witte rijst waar doorheen doperwten gemengd zijn, en tropische vruchtenmelange.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur.

Ingrediënten:

1 kilogram kip drumsticks,
2 eetlepels citroensap of limoensap,
2 theelepels knoflookpoeder,
1 theelepel zout,
1 theelepel laos,
5 eetlepels arachideolie,
0,4 liter romige kokosmelk (conimex),
2 uien,
2 teentjes knoflook,
2 theelepels sambal oelek,
2 eetlepels kerrie Djawa,
150 - 200 gram kleine champignons.

Bereiding:

Wrijf de kip drumstiscks in met een mengsel van citroensap of limoensap met knoflookpoeder, zout en laos.
Laat dit 20 minuten intrekken en dep ze eventueel droog met keukenpapier.
Braad ze nu in 3 eetlepels arachideolie mooi bruin aan.

Snipper de uien en de knoflook.
Verhit 1 eetlepel arachide olie in een braadpan.
Fruit de uien en knoflook er 2 minuten in.
Roer de sambal oelek en de kerrie Djawa erdoor en voeg daarna de romige kokosmelk toe.
Voeg nu de aangebraden kippenbouten toe.
Laat alles zolang (± 30 minuten) zachtjes sudderen tot de kip gaar is en de saus gebonden.

Maak de champignons schoon.
Snijd grotere exemplaren in vieren.

Verhit de rest van de arachideolie in een wok of wadjan.
Roerbak de champignons in 3 tot 5 minuten hierin goudbruin.

Leg de stukken kip in de saus op de schaal.
Schik de champignons er rondom heen.

Bijgerechten:

Geef er drooggekookte rijst erbij.
Schep eventueel enkele eetlepels gekookte doperwtjes door de hete rijst.
Een salade van exotische vruchten past er goed bij.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 16 November 2009.