EngelsAJAM KETJAP (Kipkarbonaadjes in pittige ketjapsaus)

tekstbestand

Ajam Ketjap, geserveerd met witte rijst, doperwtjes, sperzieboontjes en ananas. Een Indonesisch gerecht bereid door de Happy Chief Cook.

De Ajam Ketjap is zoetig en pittig van smaak.
Het is geserveerd met witte rijst, doperwtjes, sperzieboontjes en ananas.
De groenten zijn gestoomd.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 35 minuten.

Ingrediënten:

1 theelepel knoflookpoeder,
1 theelepel uienpoeder,
0,5 theelepel djintan (gemalen komijnzaad),
1 theelepel laos (gemalen galanga),
1 theelepel ketoembar (gemalen korianderzaad),
zout,
versgemalen peper met de molen,
10 à 12 kipkarbonaadjes (samen ± 1,2 kilogram),
4 à 5 eetlepels arachideolie,
0,3 liter ketjapsaus.

Bereiding:

Meng knoflookpoeder met uienpoeder, djintan (gemalen komijnzaad), laos (gemalen galanga) en ketoembar (gemalen korianderzaad).
Voeg een beetje zout en peper toe.
Wrijf de kipkarbonaadjes in met het mengsel.

Verhit de arachideolie in een wadjan of wok.
Bak onder voortdurend roeren en omscheppen de kipkarbonaadjes op een niet al te hoog vuur in 8 tot 10 minuten aan alle kanten goudbruin.
Schenk daarna zoveel mogelijk olie uit de wadjan of wok.

Voeg de ketjapsaus toe en laat alles dan nog 5 tot 8 minuten zachtjes pruttelen.

Eet smakeljk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 17 November 2009.