AJAM KETJAP MET ANANAS

tekstbestand

Ajam Ketjap met Ananas is een eenvoudig en snel te bereiden Indonesisch gerecht met kip, paprika, ananas en ketjapsaus. Bereid door de Happy Chief Cook.

Een eenvoudig en snel smakelijk gerecht.
Bereid met bami.
In plaats van bami kunt u ook witte rijst gebruiken.
In dat geval mengt u de rijst niet met de rest in de wok, maar serveert u eerst de witte rijst op het bord en daarop de Ajam ketjap met ananas.

Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Hoofdgerecht.

Reken per persoon 75 à 100 gram bami.

Ingrediënten:

300 à 400 gram bami,
2 groene paprika's die half rood verkleurt zijn,
2 gele paprika's,
3 eetlepels zonnebloemolie,
2 kipfilets (ca. 350 gram),
400 gram ananasstukjes,
0,3 liter ketjapsaus.

Bereiding:

Bami of witte rijst koken volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Paprika's wassen, schoonmaken en in stukjes snijden.

Kipfilet in blokjes snijden.

In wok zonnebloemolie verhitten.

kipblokjes rondom in circa 5 minuten bruin bakken.

Paprika's toevoegen en nog circa 2 minuten roerbakken.

Intussen ananas laten uitlekken.
Ketjapsaus en ananas toevoegen en goed meeverwarmen.

Bami toevoegen en alles goed opwarmen.

Serveer het op voorverwarmde borden.

Lekker met atjar en kroepoek.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 18 Augustus 2009.