AJAM OPOR (Kippenpoten (drumsticks) in pittige kokossaus)

tekstbestand

Ajam Opor, geserveerd met witte rijst en Sambal Goreng Boontjes. Bereid door de Happy Chief Cook.

Ajam Opor, geserveerd met witte rijst, Sambal Goreng Boontjes en pittige zoetzure komkommers.
De Ajam Opor is vrij mild van smaak.
Desgewenst kunt u een half tot 1 theelepel sambal oelek toevoegen voor meer pittigheid.

U kan ook drumsticks gebruiken in plaats van kippenpoten.

Aantal personen: 2.
Bereidingstijd: 1 uur en 40 minuten.

Ingrediënten:

0,2 liter romige kokosmelk (conimex),
0,25 theelepel zout,
4-seizoenenpeper uit de molen,
1 theelepel kerrie Massala,
1 theelepel garam Massala,
0,5 bollletje solo clove knoflook,
0,5 theelepel laos,
3 eetlepels arachideolie,
1 grote ui,
2 kippenpoten of 4 drumsticks.

Voorbereiding:

Snijd het kontje van de solo clove knoflook en vervolgens door de helft.
Verwijder de harde schillen en hak de solo clove knoflook ragfijn.
Als het een kleine bol is dan een hele gebruiken.

Meng in een kommetje de zout, 4-seizoenenpeper, kerrie Massala, garam Massala, laos, solo clove knoflook en 2 eetlepels arachideolie goed door elkaar.
Verwarm dit 15 seconden in de magnetron op 900 Watt en roer alles goed door elkaar totdat het wat afgekoeld is, laat het daarna ongeveer 15 minuten rusten.

Snijd de kop en kont van de ui en verwijder de bruine schillen.
Snijd de ui doormidden en vervolgens in dunne ringen.
Hak de ui vervolgens zeer fijn.

Bereiding:

Wrijf de kippenpoten (drumsticks) in met het kruiden-oliemengsel en laat het 30 minuten marineren.

kippenpoten gemarineerd voor ajam opor.

Verhit de rest van de arachideolie.
Bak de kippenpoten (drumsticks) er snel goudbruin in.
Voeg tijdens het bakken de gesnipperde uien toe.
Ze mogen slechts heel licht kleuren.

Schenk de romige kokosmelk erbij.
Temper de warmtebron en laat het geheel gedurende 45 minuten zachtjes sudderen.
Roer af en toe om het aanbaksel los te maken van de bodem.

Mocht de saus te dik worden voeg dan wat water bij op het einde.
De uien moeten de tijd krijgen om te carameliseren dus niet te vroeg het water toevoegen.

Bijgerecht:

Geef er drooggekookte rijst bij en een groentegerecht zoals de Sambal Goreng Boontjes.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 19 November 2009, vernieuwd op 30 September 2013.