AJAM SETAN 2 (Scherp Gekruide 'Duivelse' Kip)

tekstbestand

Ajam Setan 2 gegarneerd met rode Spaanse peper. Voor 2 personen. Een gerecht uit Indonesië bereid door de Happy Chief Cook.

Op bovenstaande foto voor 2 personen gegarneerd met een rode Spaanse peper.

Zeer pittig kipgerecht.
Indien u het iets minder pittig wilt hebben, verwijder dan eerst het zaad en de zaadlijsten ven de rode Spaanse pepers.

U kunt rode Spaanse pepers gebruiken als garnering.
Snijd ze in dunne strips, maar laat ze aan de dikke kant aan elkaar zetten.
Leg de Spaanse pepers enige uren in ijswater om ze te laten krullen.

Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 75 minuten.
Techniek: pureren, bakken en oven.
Smaak: zeer pittig.

Ingrediënten:

1 kip in delen gesneden,
6 grote Spaanse pepers,
2 uien,
4 tenen knoflook,
arachideolie,
1 eetlepel franse mosterd (Dyon),
zout,
4-seizoenenpeper,
2 theelepels nootmuskaat.

Bereiding:

Wrijf de kip in met 4-seizoenenpeper en zout en bak ze in arachideolie half gaar.

Pureer de uien samen met de knoflook, rode Spaanse pepers, mosterd, nootmuskaat en 3 eetlepels arachideolie.

Doe de stukken kip in een vuurvaste ovenschaal en bestrijk ze aan alle kanten met de puree.
Laat ze in de oven op 180 graden Celsius bruin en gaar worden.

Ajam Setan 2 net uit de oven. Bereid door de Happy Chief Cook.

Op bovenstaande foto is het net uit de oven (voor 2 personen).

De stukken kip kunnen ook in de puree gestoofd worden.

Serveren met rijst, een salade en een atjar.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 30 Augustus 2010.