EngelsATJAR KETIMOEN BENING (traditionele zoetzuur van komkommer)

tekstbestand

Atjar Ketimoen Bening, een traditionele zoetzuur van komkommer, prei en rode Spaanse peper. Een Indonesisch gerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Een smakelijke Atjar van komkommer, prei en rode Spaanse peper.
Ondanks de rode Spaanse peper blust deze atjar de zeer pittige gerechten.

Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 15 à 20 minuten.

Ingrediënten:

1 middelgrote komkommer,
0,5 theelepel zout,
1 rode Spaanse peper,
1 middelgrote prei (alleen het lichte gedeelte),
1 theelepel kristalsuiker,
2 eetlepels azijn.

Bereiding:

Schil de komkommer en snijd hem in dunne plakjes.

Strooi het zout erover en druk de komkommer voorzichtig uit.
Laat het daarna uitlekken.

Was de rode Spaanse peper.
Snijd de rode Spaanse peper in de lengte doormidden en verwijder het zaad en de zaadlijsten.
Snijd de rode Spaanse peper vervolgens in dunne reepjes.

Snijd de prei in dunne plakjes en haal de ringen uit elkaar.

Roer de suiker door de azijn en blijf roeren totdat de suiker helemaal is opgelost.

Voeg de komkommer, rode Spaanse peper en prei bij elkaar en giet het azijn-suikermengsel er overheen.
Meng alles daarna goed door elkaar.

Zet de atjar in de koelkast totdat u hem opdient.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 21 November 2009.