BABI KETJAP (Chinees-Indisch gerecht van varkensvlees in ketjapsaus)

tekstbestand

Babi Ketjap, geserveerd met atjar tjampoer en witte rijst. Een Indonesisch gerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Babi Ketjap, geserveerd met atjar tjampoer en witte rijst.
redelijk pittig en zoet van smaak.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 35 minuten.

Ingrediënten:

800 gram varkenslappen (bij voorkeur hamlappen),
zout,
peper uit de molen,
2 uien,
1 teentje knoflook,
2 eetlepels arachideolie,
1 theelepel djahé (gemberpoeder),
0,5 theelepel sambal oelek,
1 deciliter ketjap manis (Conimex).

Bereiding:

Snijd het varkensvlees in blokjes (circa 1,5 centimeter).
Bestrooi het met wat zout en peper.
Snipper de uien en hak de knoflook ragfijn.

Verhit de arachideolie en bak de blokjes vlees er, onder voortdurend omscheppen, aan alle kanten bruin in.
Voeg de gesnipperde uien toe.
Laat ze zolang zachtjes meebakken tot ze beginnen te kleuren.
Schep de knoflook erdoor.

Voeg vervolgens djahé (gemberpoeder), sambal oelek, ketjap en 1,5 à 2 deciliter kokend water toe.
Roer alles goed door.
Laat het geheel 20 tot 25 minuten zachtjes pruttelen.

Tip:

Geef er drooggekookte rijst, een van de atjars van Conimex en/of een eenvoudig groentegerecht bij.

Dit gerecht kan ingevroren worden.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 22 November 2009.