EnglishBABI PANGANG SAUS

tekstbestand

Babi Pangang saus.

Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 10 minuten.
Voor circa 3 deciliter.

Ingrediënten:

1 ui,
2 teentjes knoflook,
1 eetlepel arachideolie,
2 deciliter bouillon (eventueel van tablet),
1 theelepel djahé (gemberpoeder),
1 theelepel sambal oelek,
4 eetlepels tomatenpuree,
1 eetlepel droge sherry of chinese rijstwijn,
2 eetlepels Javaanse suiker of bruine basterdsuiker,
1 eetlepel ketjap manis (Conimex).

Bereiding:

Hak de ui en knoflook ragfijn.
Verhit de olie in een wadjan of wok.
Fruit de ui en de knoflook er gedurende 2 minuten in.
Voeg vervolgens bouillon, djahé, sambal oelek, tomatenpuree, sherry of rijstwijn en suiker toe.
Blijf zolang roeren tot er een egaal mengsel is verkregen.

Laat de saus 3 minuten op een laag afgestelde warmtebron zachtjes pruttelen.
Roer de ketjap manis erdoor en voeg eventueel 1 à 2 eetlepels kokend water toe.

Tip:

Deze Indonesische babi pangang-saus dient u bij het gelijknamige gerecht te geven.
De saus past overigens ook heel goed bij geroosterde vis en gevogelte.

Deze saus kan ingevroren worden.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook.