BAOPAO

tekstbestand

Heerlijke zoete gestoomde broodjes met een vleesvulling en saus.

Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: ± 2 uur.

Ingrediënten:

500 gram bloem,
1 eiwit,
15 gram gist,
2 theelepels zout,
300 gram gehakt (halfom of rundergehakt),
1 ui gehakt,
5 eetlepels ketjap manis (Conimex),
2 eetlepels gembersiroop,
1 deciliter tomatenketchup (Heinz),
2 bolletjes geconfijte gember fijngehakt,
2 theelepels suiker,
2,5 deciliter water.

Bereiding:

Mix de bloem, suiker, zout, eiwit, water en de gist.
Kneed dit 5 minuten.
laat het deeg 1 uur rijzen.

Fruit de uitjes gedurende 5 minuten.
Voeg het gehakt toe en bak het nog eens 5 minuten.
Zorg ervoor dat het gehakt rul gebakken wordt.

Voeg 4 eetlepels ketjap manis en de gehakte geconfijte gember toe en laat het geheel 10 minuten pruttelen.

Rol het deeg uit en steek rondjes uit met behulp van een glas of kommetje.
Leg 2 eetlepels gehaktmengsel op een deegcirkel.
Maak de randen nat en leg er een tweede deegcirkel op.
Druk de randen goed dicht.

Maak de broodjes gaar door stomen (± 20 minuten), of in de magnetron (ongeveer 1 minuut per broodje op 900 Watt).

Mix de tomatenketchup met 1 eetlepel ketjap manis en 2 eetlepels gembersiroop voor de saus.

Eet smakelijk!