BOEMBOE BALI VLEES (een zeer pittig gekruid Balinees rundvleesgerecht)

tekstbestand

Boemboe Bali Vlees, geserveerd met witte rijst en Sambal Goreng Taugè. Een Indonesisch gerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Boemboe Bali Vlees geserveerd met witte rijst en Sambal Goreng Taugè.

Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 1 uur.

Ingrediënten:

500 gram rundvlees,
2 grote uien,
3 eetlepels arachideolie,
1 theelepel knoflookpoeder,
6 theelepels sambal oelek,
2 theelepels laos,
2 theelepels djahé (gemberpoeder),
1 theelepel zout,
2 eetlepels ketjap manis,
4 eetlepels geraspte kokos.

Bereiding:

Snijd het vlees in stukken.

Snipper de uien en fruit deze in de arachideolie, samen met de knoflookpoeder, sambal oelek, laos en djahé.

Doe het vlees erbij en laat het even meebakken.
Voeg wat water toe en laat alles in ongeveer 45 minuten gaar stoven.

Breng de saus op dikte door het te laten inkoken onder voortdurend roeren.

Voeg ten slotte zout en ketjap manis toe en maak het geheel op smaak met de geraspte kokos.

De saus moet vrij droog zijn.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 2 December 2009.