BOENDOE-BOENDOE MAKASSAR

tekstbestand

Kruidige Boendoe-boendoe Makassar en Petjel Taugé met witte rijst, 2 gerechten uit Indonesië bereid door de Happy Chief Cook.

Een kruidig kip gerecht.
Op de foto van links naar rechts, boendoe-boendoe makassar, witte rijst en petjel taugé.

Vroeger hadden kruiden in de Indonesische keuken een hele andere betekenis dan tegenwoordig.
Men mag aannemen dat het meer gebruikt werd om de smaak te maskeren van voedingsproducten die tegen het bederf aanzaten.
Daarnaast heeft de verhouding van bepaalde kruiden bijna iets magisch, zoals ketoembar en djinten.
Bijna altijd wordt er 2 keer zoveel ketoembar gebruikt dan djinten.

Maar een Indonesch gerecht staat of valt met de hoeveelheid kruiden die erin verwerkt worden.
Net iets teveel of teweinig ervan, en het gerecht mist net die verfijning die het zou moeten hebben.

Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 20 à 25 minuten.

Ingrediënten:

500 gram kipfilet,
2,5 eetlepel arachideolie,
2 eetlepels ketoembar,
1 eetlepel djinten,
2 eetlepels geraspte kokos,
0,25 theelepel 4-seizoenenpeper,
0,25 theelepel sereh,
4 djeroek-poeroetbladeren,
0,2 liter kokosroom.

Bereiding:

Snijd de kipfilet in kleine stukjes.

Vermeng de ketoembar, djinten geraspte kokos en de 4-seizoenenpeper met elkaar.
Bak de kruiden in de arachideolie.

Doe de stukjes kip erbij en roer dit samen goed door elkaar.

Voeg de sereh, djeroek-poeroetbladeren en de kokosroom er aan toe en breng het aan de kook.
Reduceer de vlam naar matig en blijf roeren totdat het droog is.

Verwijder de djeroek-poeroetbladeren voordat u het serveert.

Serveren met rijst, groenten en een atjar.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 2 September 2010.