CASSAVE FRIET

tekstbestand

Gefrituurde cassave reepjes. Een Indonesisch gerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Goudbruin gefrituurde cassave reepjes.

Een nadeel van cassave is, dat de wortel slecht houdbaar is.
Drie à vier dagen na de oogst is de onbehandelde wortel oneetbaar geworden.

Cassave is een tropische struik die geteeld wordt vanwege de zetmeelrijke wortels en, in mindere mate, het blad.
Cassavewortel is voor ruim een half miljard mensen het belangrijkste basisvoedsel in Azië, Latijns Amerika en Afrika.

Aantal personen: 3.
Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten.

Ingrediënten:

1 cassave,
zout,
arachidelolie.

Bereiding:

Schil de cassave.
Snijd de cassave in plakken van 1 à 1,5 centimeter en daarna in reepjes van dezelfde dikte.

Schenk een royale hoeveelheid arachideolie in een wok.
Verhit de arachideolie tot 160 graden Celsius.

Frituur de cassave friet totdat deze lichtgeel van kleur zijn en haal ze dan uit de arachideolie.
Laat het uitlekken op keukenpapier en laat de cassave friet volledig afkoelen.
Frituur elke keer een kleine portie.

Als de voorgebakken cassave friet helemaal afgekoeld is kan deze afgebakken worden op 180 graden Celsius totdat deze goudbruin is.

Laat de cassave friet uitlekken en bestrooi het met zout.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 27 Januari 2011.