CHINESE GARNALEN (Gamba's in een krokant jasje)

tekstbestand

Chines Garnalen, een recept uit Indonesië bereid door de Happy Chief Cook.

De gamba's hoeven maar enkele seconden gebakken te worden totdat het deeg mooi verkleurd is.
Dit gaat erg snel en u moet erbij blijven opletten.
Doordat het frituren erg kort is blijven de gamba's erg sappig.

Voor dit gerecht heb ik diepgevroren gamba's gekocht die gepeld en schoongemaakt zijn.

Gamba's, grote garnalen, tijgergarnalen is allemaal dezelfde garnaal.
Koop dus de goedkoopste versie, als ze maar ongekookt en niet gemarineerd zijn.

Ik heb 6 eetlepels water gebruikt voor het beslag.
Eigenlijk is het beslag dan te dun.
U kan beter het water langzaamaan toevoegen totdat u denkt dat het dun genoeg is.
Ik denk dat 4 eetlepels water genoeg zal zijn.

Zorg ervoor dat er voldoende olie in de wok zit, want de garnalen moeten drijvend gebakken worden.

Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 20 minuten.

Ingrediënten:

12 grote garnalen (gepeld, schoongemaakt en diepgevroren),
1 citroen,
2 grote eieren,
4 eetlepels maïzena,
1 mespuntje knoflookpoeder,
1 mespuntje djahé (gemalen gemberwortel),
0,2 à 0,3 liter arachideolie.

Benodigdheden:

kom voor beslag,
schaaltje om te marineren,
keukenpapier,
wok,
schepje om de gamba's uit de olie te halen,
serveerschaal,
citroenpers,
koksmes.

Bereiding:

Laat de gamba's in de koelkast ontdooien.
Spoel ze onder stromend koud water af en dep ze droog met keukenpapier.

Snijd de citroen doormidden en pers een halve citroen uit en besprenkel de gamba's met het citroensap.
Laat de gamba's 10 minuten marineren.

Scheid de eieren en klop de eiwitten helemaal los tot er schuim begint te ontstaan.

Maak een beslagje van 6 eetlepels water, eiwitten, maïzena, knoflookpoeder en djahé (gemalen gemberwortel).
Klop het beslag zeer goed door zodat er een schuimlaag ontstaat.

Verhit de arachideolie in een wok of wadjan.
Wacht tot er een blauwe walm vanaf komt.
Dompel de garnalen dan even onder in het beslag.
Bak ze, met niet meer dan twee stuks tegelijk, zolang tot ze goudbruin zien.
Laat de garnalen na het bakken even op een stuk keukenpapier uitlekken.

Garneren:

Garneer de Chinese Garnalen met partjes citroen.

Tip:

Geef de garnalen bij een uitgebreide rijsttafel of een gerecht met rijst of mie uit de Chinese keuken.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 1 December 2011.