DADAR KELAPA (Omelet met geraspte kokos)

tekstbestand

Dadar Kelapa, een omelet met geraspte kokos. Een Indonesisch gerecht bereid door de Happy Chief Cook.

De Dadar Kelapa is licht pittig van smaak.
Op het bord ligt één omelet voor 2 personen.

Eieren behoren in zuid-oost Azië tot de goedkoopste voedingsmiddelen.
Er worden in dit deel van de wereld dan ook veel meer eieren gegeten dan bij ons.
Eieren worden er veel in de vorm van omeletten bereid.
In Indonesië worden hardgekookte eieren veel in pittige sauzen verwerkt.

Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 15 minuten voor 2 personen, 20 minuten voor 4 personen.

Ingrediënten:

6 eetlepels geraspte kokos,
4 sjalotjes ,
1 teentje knoflook,
0,5 theelepel laos (gemalen galanga),
1 theelepel sambal oelek,
6 eieren,
2 eetlepels arachideolie,
zout,
4-seizoenenpeper.

Bereiding:

Leg de geraspte kokos in een kommetje.
Sprenkel er 1,5 deciliter kokend water over.
Laat alles 5 minuten staan.

Hak intussen de sjalotjes en het teentje knoflook ragfijn.
Fruit de ui, knoflook laos en sambal oelek in wat arachideolie.
Voeg dit bij de gewelde kokos.

Roer de eieren in een kom los.
klop er daarna snel het klapper/kokosmengsel door.
Voeg zout en 4-seizoenenpeper naar smaak toe.

Verhit wat arachideolie in een koekepan.
Schenk de helft van het ei- en klapper/kokosmengsel erin.
Temper de warmtebron.
Bak de omelet tot het oppervlak bijna is gestold.
Keer de omelet en bak de omelet dan nog 2 minuten.

Laat de omelet uit de pan op een voorverwarmde schaal glijden.
Sla de omelet tijdens deze handeling dubbel.
Bak hierna de tweede omelet.

Tip:

Geef er een groentegerecht en drooggekookte rijst bij.

Ook lekker als ontbijt met brood.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 27 November 2009.