EngelsFOO YONG HAI (Chinese omelet met krab)

tekstbestand

Foo Young Hai, met saus, witte rijst, gebakken uitjes an atjar tjampoer. Bereid door de Happy Chief Cook.

Foo Yong Hai met Foo Yong Hai saus, geserveerd met witte rijst, atjar tjampoer en gebakken uitjes.

Gerechten met eieren.

Eieren behoren in zuid-oost Azië tot de goedkoopste voedingsmiddelen.
Er worden in dit deel van de wereld dan ook veel meer eieren gegeten dan bij ons.
Eieren worden er veel in de vorm van omeletten bereid.
In Indonesië worden hardgekookte eieren veel in pittige sauzen verwerkt.

Aantal personen:2.
Bereidingstijd: 20 minuten.

Ingrediënten:

120 gram krab (diepgevroren of uit een blikje),
1 middelgrote prei,
125 gram champignons,
2 eetlepels arachideolie,
1 eetlepel fijngehakte bladselderij,
4 scharreleieren xl,
zout,
4-seizoenenpeper,
3 deciliter Foo Yong Hai saus.

Extra ingrediënten:

2 eetlepels bawang goreng (gebakken uitjes),
atjam tjampoer,
witte rijst.

Bereiding:

Laat diepgevroren krab ontdooien of laat krab uit een blikje goed uitlekken.
Verwijder de kraakbeenachtige delen en eventueel ook andere ongerechtigheden.
Verdeel de krab in kleine stukjes.

Maak de prei schoon en snijd deze in smalle ringetjes.
Snijd de champignons in dunne plakjes.

Verhit 2 eetlepels arachideolie en fruit de preiringen er 2 minuten in.
Voeg de champignons toe en fruit alles onder voortdurend roeren en omscheppen, nogmaals 2 minuten.
Schep de krab erdoor.
Houd alles daarna warm.

Klop de eieren in een kom los.
Voeg wat zout en 4-seizoenenpeper toe.
klop vervolgens de bladselderij erdoor.

Schenk het eiermengsel door de groenten-krab mengsel in de pan.
Roer alles goed door elkaar.
Temper de warmtebron en laat de omelet dan bakken tot het oppervlak begint te stollen.

Draai de omelet om en bak het zachtjes gedurende 1 minuut.

Laat de omelet daarna op een voorverwarmde schaal glijden.
Schenk een deel van de saus over de omelet en dien de rest ervan op in een sauskom.

Tip:

Strooi eventueel 2 eetlepels gebakken uitjes (bawang goreng) over het gerecht.
Geef er drooggekookte witte rijst en atjar taugé of atjar tjampoer bij.

De krab voor de omelet kunt u heel goed vervangen door een zelfde hoeveelheid verse gepelde garnalen of door gelijke delen in kleine stukjes gesneden gekookte ham en gaar kippenvlees.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 5 Maart 2010.