EngelsFOO YONG HAI SAUS

tekstbestand

Foo Yong Hai saus, een Indonesische saus die heel goed bij eiergerechten past. Bereid door de Happy Chief Cook.

Deze heerlijke indonesische Foo Yong Hai saus past heel goed bij eiergerechten.

Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 10 minuten.
Voor circa 3 deciliter.

Ingrediënten:

2 deciliter kippenbouillon (eventueel van een tablet),
4 eetlepels tomatenketchup,
1 eetlepel witte basterdsuiker,
2 eetlepels ketjap manis,
1 theelepel djahé (gemberpoeder),
1 eetlepel maïzena,
2 eetlepels water.

Extra ingrediënten:

1 mespunt laos,
0,5 à 1 theelepel sambal oelek.

Bereiding:

Breng de bouillon aan de kook.
Voeg tomatenketchup, witte basterdsuiker, ketjap manis en djahé toe.
Laat alles, onder voortdurend roeren, 2 tot 3 minuten zachtjes doorkoken.

Maak de maïzena aan met 2 eetlepels koud water.
Roer het mengsel door de saus en laat er nog even de kook over komen.

Tip:

Roer tegelijk met het maïzenamengsel 1 mespunt laos door de saus, en/of voeg er 0,5 à 1 theelepel sambal oelek aan toe.

De saus kan worden ingevroren met dien verstande dat ze pas na het ontdooien met maïzena wordt gebonden.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 5 Maart 2010.