GADO GADO (Indonesische groentesalade met pindasaus)

tekstbestand

Gado Gado, een Indonesische groentesalade met pindasaus. Bereid door de Happy Chief Cook.

Op de foto de Gado Gado voor 2 personen.
Hierbij zijn sperzieboontjes, peultjes, brocolli, taugé, worteltjes en lenteui gebruikt.
De groenten zijn daarna bestrooid met bladselderij en gebakken uitjes.
Schijfjes ei zijn vervolgens langs de rand verdeeld.
Vervolgens wordt er de pindsaus erover gegoten en weer bestrooid met gebakken uitjes.
en als final touch stukjes kroepoek erin gestoken.

Bij een rijsttafel mag Gado Gado zeker niet ontbreken.

Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 35 minuten.

Ingrediënten:

500 à 600 gram gemengde groenten (Chinese kool, spitskool of witte kool, sperziebonen of haricots verts, taugé, komkommer, bleekselderijstengels, broccoli of bloemkool (roosjes), worteltjes),
zout,
2 eetlepels fijngehakte bladselderij,
2 à 3 eieren (hardgekookt),
4 eetlepels gebakken uitjes (bawang goreng),
0,3 liter pindasaus,
gebakken kroepoek.

Bereiding:

Maak de groenten schoon.
Snijd de groenten (behalve de taugé) in kleine stukjes.

Breng in een wijde pan enkele liters water aan de kook waaraan per liter water 0,5 theelepel zout is toegevoegd.
Doe de groenten erbij.
Wacht tot het water opnieuw aan de kook is gekomen.
Laat het geheel 4 tot 5 minuten koken.
Giet de groenten af.
Spoel er een royale hoeveelheid koud water over.
Leg de groenten in een vergiet of zeef en laat ze uitlekken.

Leg de groenten op een schaal.
Strooi de bladselderij erover.
Schik er in plakjes gesneden eieren op.
Strooi de helft van de gebakken uitjes (bawang goreng) erover.
Schenk de pindasaus over het gerecht.
Strooi er daarna de rest van de uitjes over.
Serveer de kroepoek er apart bij.

Bijgerecht:

Gado gado is een ideaal gerecht om op te dienen in combinatie met Saté Ajam of Saté Babi en drooggekookte rijst.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 14 Maart 2010.