GARNALEN-COCKTAIL

tekstbestand

Garnalen-cocktail, een eenvoudig gerecht uit Indonesië bereid door de Happy Chief Cook.

Een eenvoudig maar heerlijk voorgerecht.
Voor dit gerecht kan u allerlei soorten garnalen gebruiken.
De ijsbergsla, roze garnalen en whisky-cocktailsaus in de koeling laten staan totdat u het daadwerkelijk ga gebruiken.
U wilt dit gerecht zo koud als mogelijk serveren.
Ik heb voor dit gerecht gebruik gemaakt van een flesje whisky-cocktailsaus, maar eigengemaakte whisky-cocktailsaus smaakt veel lekkerder.

Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 10 à 15 minuten.

Ingrediënten:

250 gram roze garnalen,
2 bananen,
4 gembernootjes,
200 gram gesneden ijsbergsla,
1 citroen,
Whisky-cocktailsaus.

Voorbereiding:

Snijd de bananen in plakjes.

Snijd de gembernootjes doormidden.

Snijd de citroen in halve schijfjes.

Bereiding:

Verdeel de ijsbergsla over 4 kleine bordjes.

Verdeel de roze garnalen over de ijsbergsla.

Verdeel een halve banaan langs de rand van elk bordje.

Leg op elk bordje 2 halve gembernootjes.

Lepel enkele eetlepels whisky-cocktailsaus over de garnalen.

Leg op elk bordje 2 schijfjes citroen.

Koud serveren.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 25 Augustus 2010.